StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal WELKOM STANDAARD WETTEREN.

Maar vooral duel Lardenoit-De Munter ?
Afgelopen weekend speelde Standaard Wetteren een vergelijkbare wedstrijd zoals Beveren tegen Antwerp, maar met dat verschil dat KSKB nog een punt overhield aan die wedstrijd, terwijl de STW-spelers met lege handen onder de douche moesten. Als die Wetterse opdoffer hetzelfde resultaat tot gevolg heeft als de reactie van Beveren op het Lisp, dan belooft het zaterdag goaltjeskermis te worden. Standaard voetbalde zondag tegen Tienen een resem kansen bij elkaar, maar om de woorden van hun eigen websiteverslag te citeren “hielden pech en onkunde in de afwerking” de thuisploeg van een ruim verdiende overwinning. En zoals een ongeschreven voetbalwet het dan wil, valt het doelpunt totaal onverwachts en tegen alle voetballogica in, aan de andere kant.

De promovendus naar de Exqi League werd, en dat is niet eens ongebruikelijk voor ploegen die overgaan, vooraf bestempeld als één van de teams die het bijzonder moeilijk zou krijgen om zich te handhaven in tweede klasse. Nu verkondigen dat dit totaal fout was ingeschat is overdreven, maar na 9 wedstrijden is het duidelijk dat het elftal van trainer Wim De Corte zijn huid duur zal verkopen. Wetteren werd tot nu toe nooit van de mat gespeeld, was voetballend vaak de betere en liet toch al 3 winstpartijen optekenen. Met tien punten heeft het zich op de elfde plaats in de rangschikking genesteld en voor die positie wil het ongetwijfeld dolgraag tekenen om die ook in de maanden april-mei nog te bekleden.

Dat Standaard, weliswaar nog vroeg in het seizoen, deze keurige cijfers kan voorleggen, wekt des te meer verwondering wanneer men de spelerslijst overloopt. Naast Stefaan Staelens met zijn Lokeren-verleden, behoren Jan De Langhe en Sam De Munter nog tot de meest bekende namen van de Wetterse hoofdmacht. Zelfs oefenmeester Wim De Corte is niet meteen de man die bij veel voetbalsupporters een lichtje doet aanflikkeren bij het uitspreken van zijn naam, maar hij staat ongetwijfeld bij insiders geboekt als een gewaardeerd vakman en daarbij willen wij ons afgaande op de resultaten en het materiaal waarmee hij dat doet, graag aansluiten. Wat een luxe als je het vedettenlijstje waaruit Johan Boskamp kan selecteren vergelijkt, want met Lemmens, ‘Dhaemers, Collen, Lardenoit en Snelders alleen al beschikt de Beverse coach over een halve ploeg, zeg maar een schat aan nationale en zelfs internationale ervaring, maar dat blijkt in de Exqi League voorlopig geen geslaagde combinatie te zijn.

Beveren-Wetteren is een wedstrijd met het mes op de keel voor onze jongens, want wil men vermijden een seizoen lang achter de feiten aan te lopen, dan moet er “simpelweg” gewonnen worden zaterdagavond. Maar Beveren-Wetteren heeft ook een bijzonder interessante confrontatie in petto tussen Kristof Lardenoit en schoonbroer Sam De Munter. Sam leek enkele jaren geleden probleemloos af te stevenen op een basisplaats in het fanionteam van de Freethiel, maar moest door privé-omstandigheden enkele maanden de rol lossen. Na rijp beraad met de Beverse clubleiding werd, ondanks dit pijnlijke misverstand, het wederzijds vertrouwen uitgesproken waardoor De Munter op de Freethiel kon blijven en meteen na zijn schorsing in de armen werd gesloten door de technische staf en supporters. Maar er bleek toch wel iets geknakt in de relatie en de liefde was, afgaande op het contractvoorstel dat Sam kreeg voorgeschoteld, van korte duur. Hierdoor zocht De Munter zijn geluk elders en alshetware in zijn achtertuin bij Standaard Wetteren in de hoop daar in alle rust en sereniteit aan zijn comeback te kunnen werken. Het doet ons deugd te merken dat Sam goed bezig is in zijn opzet te slagen, want hij scoorde al een viertal competitiegoals en doet daarmee bv. beter dan het duo De Wilde-Snelders samen. Zaterdag krijgt De Munter wellicht de kans om op zoek te gaan naar zijn vijfde roos, maar dan zal hij eerst even langs zwager Lardenoit moeten passeren en gezien het pak slaag dat Kristof met Beveren vorige week in Lierse kreeg, vrees ik dat het een lastige deal wordt. Het beloven alvast pittige duels te worden en misschien zou het een leuk ideetje zijn om beiden na de wedstrijd in het themacafé uit te nodigen om een pint te komen drinken, maar zeker voor een kort interview en eens te controleren hoeveel spanning de voltmeter nog aangeeft. Kortom, een leuk bijkomend Oost-Vlaams derby ligt in het verschiet waarvoor een dikke merci aan het sympathieke Standaard Wetteren en achter deze woorden zal ik blijven staan, zelfs na een nieuwe Beverse ontgoocheling.

Patrick Van Wesemael.