voetbal BELOFTEN HALEN 2-0 ACHTERSTAND OP IN WETTEREN.

De Beverse beloften hebben vrijdagavond alsnog een puntje uit de brand weten te slepen op verplaatsing bij Standaard Wetteren. Ondanks de aanwezigheid van tien A-kernspelers aangevuld met Jens Bonne, speelde Beveren een ontstellend zwakke eerste helft, volgens trainer Penneman zelfs veruit de zwakste 45 minuten van het nog prille seizoen. Het contrast tussen een sloom Beveren en een zeer gretige thuisploeg was bijzonder groot. Een terecht toegekende strafschop op het half uur na handspel, liep nog goed af, want Fred Ledent pareerde de trap vanop elf meter. Die waarschuwing bleek onvoldoende, want in de 40ste minuut leidde een duwfout in de zestien tot een tweede penalty en ditmaal was Ledent kansloos. Een volkomen verdiende 1-0 ruststand voor een veel te slap acterend Beveren.

David Penneman gaf de elf die aan de aftrap verschenen een kans om hun erbarmelijke eerste helft uit te wissen en voerde geen wissels door aan de pauze. Beveren kwam een pak strijdvaardiger voor de dag, maar liep omstreeks het uur op een rake counter van de thuisploeg (2-0). Penneman was genoodzaakt zijn troepen te herschikken en risico te nemen. Hij haalde Yannick Aerts naar de kant en bracht Smolders tussen de lijnen. Met een 3-4-3 slaagde KSKB erin Wetteren onder druk te zetten en in de 75e minuut kon Kokot op aangeven van Smolders de aansluitingstreffer scoren. Vijf minuten voor tijd lukte Pieter Vervaet de 2-2 waardoor een nieuwe nederlaag in laatste instantie nog werd afgewimpeld.

Trainer Penneman was zwaar teleurgesteld over het gebrek aan mentaliteit in de eerste helft, want om het met zijn woorden te zeggen “mentaliteit is een basiskwaliteit die onontbeerlijk is voor een sportman en die je elke training en elke wedstrijd moet kunnen opbrengen. Je hoeft niet te kunnen voetballen en toch over een voorbeeldige mentaliteit beschikken. De tweede helft vormde qua instelling een wereld van verschil met de eerste time en had het gekende resultaat tot gevolg.”

We onthouden dus de tweede helft van onze jongens en vergeten liefst zo snel mogelijk de eerste en bedanken trainer Penneman voor zijn deskundige toelichting. Van de jongens die gisteren speeltijd kregen, komt vanavond niemand in aanmerking om te spelen of op de bank te zitten.