StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal NABESCHOUWING BEVEREN-WETTEREN.

Het begint er toch enigszins bedenkelijk uit te zien wanneer een promovendus van het caliber Standaard Wetteren ‘en dat zeg ik met het grootste respect voor de tegenstander van afgelopen weekend), met een zeker gemak een 1-1 gelijkspell op de Freethiel komt neerzetten. Wie dacht dat de ploeg van trainer De Corte met knikkende knieën en veel respect naar het Waasland zou komen afgezakt, kwam bedrogen uit. Geen moment gaf Standaard te indruk op bezoek te zijn bij een ploeg die bruist van ambitie en waar spelers mekaar naar het leven staan om zich van een plaatsje in het fanion te verzekeren. Geen mens die er aan twijfelt dat het iets te maken heeft met het ontbreken van goeie wil of onvoldoende inzet, maar het lijkt er toch meer en meer op dat de spelersgroep last heeft van een dreigend Mexicaantje. Gelukkig vormde Ernest Asante sinds zijn blijde intrede een hoopgevende uitzondering op het steeds grijzer wordende geheel. Driemaal mocht hij vanaf de aftrap zijn kunnen tonen en driemaal was het prijs. Maar het mag duidelijk zijn dat wonderdokter Boskamp dringend op zoek moet naar een paardenmiddel om het tij te doen keren, want zaterdag wacht de volgende alweer zeer ondankbare opdracht in Bergen.

En natuurlijk zijn we ons allemaal bewust van het feit dat dit en volgend seizoen in functie van het driejarenplan moeten gezien worden, maar volgens mijn bescheiden mening is er in het draaiboek van onze sportieve baas Johan Boskamp geen enkel scenario voorzien dat met de huidige gang van zaken heeft rekening gehouden. Het is toch verontrustend te noemen dat er geen enkele regelmaat zit in de prestaties van de ploeg en dat zou na 9 wedstrijden toch stilaan mogen gebeuren. Op Dender en thuis tegen Antwerp goed tot zeer goed, maar op het Lisp en zaterdag tegen Wetteren was het ondermaats. Te veel spelers halen hun potentiële niveau niet en aangezien voetballers een buitengewoon broos publiek zijn, mag deze toestand liefst niet te lang meer blijven aanslepen. Zaterdag tegen Standaard Wetteren moest Boskamp noodgedwongen enkele vervangingen doorvoeren en da’s nooit prettig voor een coach en evenmin voor de automatismen in de ploeg, maar het feit dat de trainer dan plots het hele elftal door mekaar gaat gooien in plaats van op de getroffen posities gewoon een andere speler te zetten (desnoods tegen hun voet), het bewijst alleen maar dat Boskamp over een aantal spelers ontevreden is over wat zij tot nu toe brachten. Snel knopen doorhakken Bossie en het vuur aan de schenen leggen van zij die denken dat ze ongenaakbaar zijn, want met gaste als De Keersmaecker, Aerts, Cathoir, Ceesay en Vervaet zouden we thans niet minder punten hebben gehad.

Maar het mooie aan dit voetbalspelletje is dat zaterdag in Mons, om een onverklaarbare rede, plots de vlam in de pan kan slaan en we misschien vertrokken zijn voor een eerste overwinning op verplaatsing.

Patrick Van Wesemael.