StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Krijgt beloftetrainer versterking ?
Definitief of tijdelijk worden tegenwoordig op de Freethiel door een dunne lijn gescheiden. De voorbije weken maakten zowel Zoran Kokot als Yves Kabwe, dan weer eens deel uit van de hoofdmacht om vervolgens weer naar de B-kern te worden verwezen. De recentste stand van zaken is zo dat Kokot momenteel terug in de A-kern werd opgenomen en dat Kabwe de omgekeerde beweging heeft ondergaan. Maar Yves zal zich daar in goed gezelschap bevinden, want ook Yannick Aerts, Gianni De Keersmaecker en Lee-Roy De Keersmaecker werden verwezen naar de beloftenkern. Of trainer David Penneman beroep zal doen op deze verbannen spelers, zal wellicht van onze gewezen jeugdcoördinator zelf afhangen. Dat de A-kern een stuk zou moeten afslanken is geen verrassing, want Boskamp had zich al eerder laten ontvallen dat die veel te ruim is. Over de namen van de afvallers zal altijd wel discussie bestaan natuurlijk, maar misschien is dreigen met en verwijzen naar de B-kern, wel een goeie manier om spelers scherp te houden, op voorwaarde uiteraard dat iedereen gelijk voor de wet is. Van de 2 Schotse spelers die op proef waren, is inmiddels geen spoor meer te bekennen. Waarschijnlijk werden ze met een onvoldoende teruggestuurd.

* Beloften spelen maandagavond tegen Bergen.
Welke de weersomstandigheden vrijdagavond in Beveren en omstreken worden voorspeld is mij niet bekend, maar zonder die te kennen, garandeer ik dat vanaf +-21 uur de Freethiel in vuur en vlam zal staan. Op 23 oktober wordt immers de nieuwe tribune officieel geopend en dit met groot vertoon middels optredens van Sylver en Milk Inc. In die drukte zouden onze beloften natuurlijk wat verloren lopen en daarom werd hun wedstrijd verschoven naar aanstaande maandag 26 oktober om 20 uur.

* Oud-spelers blijven de weg naar de Freethiel vinden.
Sinds de terugkeer van Johan Boskamp op de Freethiel, werd de betrokkenheid van een aantal oud-spelers met onze club, opgevoerd. Marc Van Britsom was vorig seizoen al actief in de technische staf en met ingang van dit seizoen werden Stefan Van der Heyden en wat meer achter de schermen Carl Massagie, hieraan toegevoegd. Woensdag was Club Brugges tweede doelman Geert De Vlieger een opgemerkte aanwezige op de training. Zou ook de sympathieke Dendermondenaar en vriend van Bossie, interesse hebben om onze club te komen vervoegen in de toekomst ?

PVW