StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal NABESCHOUWING BERGEN-BEVEREN.

Na het eerste puntenverlies in Valencia vorige week en de totaal onverwachtse nederlaag midweeks tegen het nietige rubin Kazan, werd in Barcelona al gesproken van een mini-crisis. Het kan snel gaan in voetballand, want amper 4 maanden geleden nog rondde Barça een onvergetelijk seizoen af waarin het alle prijzen die het kon winnen, een plaatsje in de trofeeënkast mocht geven. Maar het antwoord van de Catalanen dit weekend tegen Zaragoza was er eentje om U tegen te zeggen want er werd met 6-1 gewonnen. Zaterdagavond na het pijnlijke verlies in Bergen en vooral de manier waarop, was er bij de Beverse supporters ook sprake van een mini-crisis en een vijftigtal vroegen en kregen in het holst van de nacht tekst en uitleg van sportief verantwoordelijke Johan Boskamp. Met Snelders, De Wilde, Collen, Lemmens, Kalala, Jacobs, Asante, Boateng en Van Lijsebeth, kreeg de Nederlander zo goed als carte blanche om zijn spelersgroep in belangrijke mate samen te stellen en het moet de Rotterdammer ontzettend veel pijn doen in de herfst van zijn trainersloopbaan als beloning voor het uitsteken van zijn nek om zijn geliefkoosde club wederom te lanceren, op die manier door de spelersgroep terugbetaald te worden.
Akkoord, nagenoeg alle geciteerde aanwinsten waren elders einde contract en konden gratis vertrekken en voor een aantal moet hun transfer gezien worden in het kader van het veelbesproken driejarenplan, maar anderzijds konden ze te weinig de meerwaarde die je van een nieuwkomer mag verwachten, tonen en hebben ze onrechtstreeks bijgedragen dat EIGEN jongeren zoals Aerts, Ledent, De Keersmaecker, Ceesay, Vervaet en Cathoir, te zelden aan de bak zijn gekomen. En is het niet wat goedkoop om nu te roepen dat die jongens onvoldoende kwaliteiten hebben of nog wat geduld moeten oefenen ? Telkens zij in het verleden mochten aantreden, zijn ze nooit uit de toon gevallen. Waarom verdienen zij niet de credits die een Marvin Peersman (terecht) wel krijgt ? Wellicht is het een foute interpretatie van mij dat de talloze keren ik op de Freethiel over jongeren hoorde praten, te eenzijdig aan “onze eigen jongeren” heb gedacht.

O ja, het was een nabeschouwing van Bergen-Beveren, dus toch nog iets over de wedstrijd ook. Van beide kanten een zeer zwakke wedstrijd en het is jammer dat de 3 punten toch een eigenaar moesten krijgen. Waarschijnlijk zou ik anders hebben gepiept als de punten na een vergelijkbaar slechte match mee naar het Waasland zouden verhuizen. Eigenlijk had een puntje best gekund, maar ook daar schieten we te weinig mee op. En nu maar hopen op een stunt in Roeselare om ons seizoen definitief op gang te knallen te beginnen met de match van zaterdag tegen Brussels. Want, en daar heeft Boskamp zeker een punt, er zijn in de groep jongens die kunnen knallen, maar zij blijven voorlopig overijverig en daardoor misschien ook weinig deskundig, op zoek gaan naar die ene beslissende actie of dat ene doorslaggevende doelpunt met een vertrouwensboost als resultaat. Dus toch hopen woensdagavond of zaterdag op een Barça-antwoord !

Patrick Van Wesemael.