StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

beker MEER DAN EEN GEWONE BEKERWEDSTRIJD.

Vanavond om 20.30 uur probeert Beveren op bezoek bij eersteklasser KSV Roeselare een volgende bekerronde te halen. De Nummer laatst van de Jupiler Pro-League neemt het dan op tegen de nummer voorlaatst van de Exqi League en dat lijkt op het eerste gezicht geen affiche waar de voetbalsupporters storm voor loopt. Maar omdat er vanavond zeker ้้n ploeg doorgaat naar de volgende ronde, is dit treffen wellicht nog meer voor Beveren dan voor Roeselare, van groot belang. De redenering dat zowel Beveren als Roeselare prioriteit geven aan de competitie, zal ongetwijfeld kloppen, maar anderzijds kan het in het voetbal soms bijzonder snel gaan (zie STVV) en wat vandaag zwart is, kleurt na morgen misschien grijs of zelfs helemaal wit en in dat geval is kwalificatie vanavond interessant meegenomen.

Anderzijds zou plaatsing voor een volgende ronde een ferme opsteker zijn voor het komende competitieduel tegen Brussels dat zeker gewonnen moet worden. Daarom zou een sterke prestatie op Schiervelde wel eens wonderen kunnen doen en voor de lang verwachte ommekeer zorgen. Maar rode lantaren KSV Roeselare zal straks niet bereid zijn zich als een gewillig slachtoffer naar de slachtbank te laten leiden. Het team van Dennis Van Wijk zit in de hoek waar de klappen vallen en dan moet je niet op het minste meeval rekenen. Zondag jl. nog keek het aan de rust tegen Club Brugge tegen een kansloze 0-2 achterstand aan, maar in een veel betere tweede helft met o.a. een schitterend doelpunt van ex-Beverenspeler Dissa, werd het nog bijzonder spannend en was Blauw-Zwart wat blij dat het laatste fluitsignaal klonk waardoor verdere ravage kon worden vermeden (2-3).

De strategie die heilzaam zou kunnen werken voor Beveren, is uiteraard ook van toepassing op de West-Vlamingen. Een dijk van een wedstrijd + kwalificatie, zou ook voor Roeselare, misschien nog net op tijd, de grote comeback kunnen inluiden. Met andere woorden, KSV-KSKB is vanavond meer dan een gewone bekerwedstrijd. De verliezer zit ongetwijfeld weer wat dieper in de shit en wordt een mooi alternatief om van een mislukte seizoensstart alsnog iets te maken, ontnomen. Voor de winnaar van deze bekerconfrontatie begint mogelijk heel in de verte van een lange en diepe tunnel, een flauw lichtje te flikkeren waarop men zich kan ori๋nteren om de weg naar betere tijden terug te vinden. Met Boskamp en Van wijk staan ook twee Hollandse coaches tegenover mekaar die o zo moeilijk kunnen verliezen.

Patrick Van Wesemael.