StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal EERVOL, MAAR ONTERECHT.

Bekeravontuur eindigt op Schiervelde.

Er is de afgelopen dagen na de erbarmelijk slechte wedstrijd in Bergen, heel wat gepraat op en rond de Freethiel door zowel de technische staf en de spelers, als door de supporters en dat heeft, afgaande op wat ons ploegske gisterenavond in Roeselare liet zien, zijn effect niet gemist. Van meetafaan presenteerde Beveren zich alsof er geen sprake was van een klassenverschil en enkel aan de wat ruimere aanhang van de thuisploeg, kon worden afgeleid dat KSV Roeselare gastheer was. Die kordate aanpak kende snel succes, want al na 5 minuten kon uitblinker Gertjan Martens Beveren op voorsprong brengen. Die vroege voorsprong gaf KSKB duidelijk vleugels en met een verbazend gemak werd de thuisploeg bij momenten overklast. Minpunt van een uitstekende eerste helft was de rode kaart van Marvin Peersman na een half uur (tweemaal geel), maar zelfs die numerieke handicap bleek de Boskamp-boys geen parten te spelen.

Na de pauze bleef Geel-Blauw doorgaan op het elan van de eerste helft. Vlotte combinaties werden vertaald in opgelegde doelkansen en Roeselare leek rijp voor de slacht, maar Beveren vergat het dodelijke nekschot af te vuren. Die doeltreffendheid werd een kwartier voor tijd afgestraft toen De Pever keeper Lemmens en elke levende ziel in het stadion met een verrassende lobbal te grazen nam. Ondanks die gelijkmaker en de man-mindersituatie, was Beveren geen moment aangeslagen en bleef het volop in zijn kwalificatiekansen geloven. Een strafschopfout in het voordeel van de Waaslanders werd niet gefloten waardoor extra-times of penalty’s voor de beslissing moesten zorgen.

In die eerste verlenging scoorde de ingevallen Pieter Vervaet een volgens de tv-beelden perfect geldig doelpunt, maar de man in het zwart had er een andere mening over en annuleerde de goal. De tweede verlenging was amper op gang gebracht of Dissa die door trainer Van Wijk wat hoogmoedig op de bank was gehouden maar noodgedwongen moest worden ingebracht, kopte de winninggoal binnen. 120 Minuten degelijk voetbal beloonden niet het beste paard, want Roeselare ging met de haver lopen. Een zwaar en pijnlijk verdict voor een ploeg die belust was op revanche en bij wie het vertrouwenspeil sowieso al in het rood stond. Anderzijds hebben de mannen van Boskamp gisteren aangetoond dat hun klassement in de Exqi League niet de correcte weergave is van wat de spelersgroep in zijn mars heeft. De match in Roeselare heeft de Beverse supporter weer moed gegeven en de bevestiging gebracht dat Gertjan Martens vorig seizoen niet toevallig door de supporters als beste speler werd uitgeroepen en dat Pieter Vervaet klaar is om de vaste waarden in het aanvallend compartiment, het vuur aan de schenen te leggen. Met Cathhoir, De Jonghe, Van Damme, Asante en diezelfde Vervaet op de bank en Ceesay en Peersman in de ploeg, doet de jeugd een aardige duit in het zakje en dat biedt zeker toekomstperspectief.

Patrick Van Wesemael.