StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal WELKOM FC BRUSSELS.

Zelf knallen en duo Veselinovic-Lutula neutraliseren.

Er is nog geen man over boord bij KSK Beveren, maar zaterdag tegen de hoofdstedelingen van preses Johan Vermeersch, moet men dringend op zoek naar de tweede driepunter van het seizoen. Winst levert haast zeker enkele banken vooruit op in de Exqi-klas en kan voldoende zijn om de Boskamp-trein naar de terminus linkerkolom koers te laten zetten.

Supporters : wat een speciaal ras toch ! Na de bijzonder hoopgevende bekerpartij van woensdagavond in Roeselare, lijkt iedereen plots overtuigd dat Brussels een haalbare kaart is, terwijl nog geen week geleden de gezichten van de dappere krijgers die de moeite deden naar het Charles Tondreaustadion van Bergen te rijden, na de match op zwaar onweer stonden. De waarheid zal dus zoals gewoonlijk ergens middenin schuilen : dwz, Bergen was inderdaad ontstellend zwak en Roeselare verbazend goed, al dient opgemerkt natuurlijk dat in het laatste geval het een bekermatch betrof en die is en blijft altijd nog iets meer onvoorspelbaar. Of met een term uitgedrukt die je in de bank- en verzekeringswereld wel eens vaker hoort : successen uit het verleden, vormen geen garantie voor het heden.

FC Brussels nam dit seizoen een behoorlijke start, kende daarna een lichte terugval, maar bevestigde nog het voorbije weekend zijn dipje achter de rug te hebben na een klinkende 3-0 tegen rode lantaarn Ronse. Brussels telt meer dan het dubbele aantal punten van Beveren (7 tegenover 15) en heeft zich daarmee netjes onderaan de linkerkolom genesteld. Vanuit die positie kan het zich in de schaduw oriënteren naar de begunstigde klassementsplaatsen op het einde van het seizoen en anderzijds moet het, zonder noemenswaardige ongelukken, niet meteen vrezen voor de hete adem van één of ander spook. Dit soort ploegen is ontzettend moeilijk goed in te schatten, want een optater of een uitschieter in positieve zin, worden vaak amper door een weekje van mekaar gescheiden.

Indien het duo Veselinovic-Lutula onze vuurlinie zou uitmaken, zag onze rangschikking er waarschijnlijk iets rooskleuriger uit en zat de naam van KSK Beveren misschien nog in een koker wanneer volgende week de loting voor de 8ste finales van de Belgische beker doorgaat. Het zou uiteraard oneerlijk zijn alle verdenkingen voor het benard klassement van SK Beveren in de schoenen van de spitsen te schuiven want zij zijn dikwijls afhankelijk van de rest van de ploeg, maar vlot scorende aanvallers kunnen het leven van hun medemaats (en dat van de supporters), een stuk aangenamer maken. Het duo Veselinovic-Lutula vond samen al 10 keer de weg naar de netten en dat is beter dan de productie van een heel Bevers elftal, want dat scoorde slechts achtmaal. Brussels heeft een doelsaldo van +5, terwijl Beveren met –11 hoopt dat er inderdaad geen voetballogica bestaat.

Vanaf 22 uur zal het in het Themacafé behoorlijk gaan spoken, maar hopelijk hebben de spelers van trainer Christophe Dessy dat gevoel al een kwartiertje eerder.

Patrick Van Wesemael.