StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal NABESCHOUWING
BEVEREN – BRUSSELS.




KSK Beveren is er ook zaterdag, tegen een nochtans verre van indrukwekkend Brussels, niet in geslaagd zijn tweede winstpartij van het seizoen bij te schrijven. Door dit nieuwe puntenverlies wordt de situatie met de week zorgwekkender en wat erger is, er is nauwelijks progressie en week na week worden spelers op andere plaatsen uitgespeeld in de hoop dat ze daar een hoger rendement zullen halen. Op de doelman en de spitsen na, zijn de meeste spelers sinds begin het seizoen al aan hun tweede of derde positiewissel toe en dat kan toch onmogelijk leiden tot vlotte automatismen.

Van de goeie organisatie en scherp uitgevoerde counters op Roeselare midweeks voor de beker, bleef afgelopen weekend weinig of niets meer over. Een niet eens imponerend Brussels nam vanaf het eerste fluitsignaal het heft in handen en de schitterende openingsgoal van Snelders op pass van Cousin, kwam dan ook alshetware uit de lucht vallen. Wat daarna volgde was typisch voor een ploeg die in de hoek zit waar klappen worden uitgedeeld, want opnieuw kon van die vroege voorsprong niet worden geprofiteerd om de tegenstander naar de keel te grijpen en op zoek te gaan naar de tweede en mogelijk beslissende 2-0. Amper een paar minuten later liet Rentmeister zich kinderlijk eenvoudig uitspelen en Lutula mocht de bordjes weer in evenwicht brengen.

Aan de rust werd Kokot gewisseld voor Ceesay, maar het waren de bezoekers die via Tohoua het geplande Halloweenfeestje dreigden te verstoren. Gelukkig kon een alerte Kristof Snelders vrij snel een verdedigende blunder à la Rentmeister afstraffen waardoor met nog een dikke 25 minuten te spelen, de hoognodige driepunter in zicht bleef. Die hoop was echter pure theorie, want geen van beide ploegen kon aanspraak maken op de volle inzet, al zal Brussels met dat ene puntje niet eens zo ongelukkig zijn geweest. Door de winst van Ronse en met de verplaatsing voor de boeg naar Luik volgend weekend, staan onze club zware en beslissende weken te wachten, want op 14 november wacht met Doornik wederom een ploeg die, afgaande op de resultaten van de afgelopen Exqi-jaargang, niet op haar plaats staat onderin. Dat moet natuurlijk ook van Beveren worden gezegd, want ondanks de compleet mislukte seizoensstart, mogen we niet uit het oog verliezen dat voorzitter Dirk Verelst met het aantrekken van een kanjer als Johan Boskamp en een resem spelers die op advies van onze trainer de voorkeur aan Beveren gaven, niets aan het toeval heeft overgelaten om een herhaling van de tweedeseizoenshelft van vorig seizoen, kost wat kost te vermijden. Er werden spelers aangetrokken met naam en faam, klasse en ervaring en dat zou met de spelers die waren gebleven, voor een ideale mix zorgen waardoor het mikken als eindklassement op een plaatsje in het tweede gedeelte van de linkerkolom, als haalbaar stilzwijgend doel werd vooropgesteld. Dit streven moet nog niet worden bijgesteld, want enkele winstpartijen voor de winterstop en een degelijke terugronde, zijn zeer waarschijnlijk genoeg om hierin te slagen. Alleen is de vraag of het realistisch is voor een ploeg die in haar eerste elf wedstrijden slechts éénmaal tot een driepunter is geraakt, die ommekeer zo vanzelfsprekend is. Maar tot vervelens toe zullen we moeten blijven herhalen dat voetbal een raar spelleke is en (hier gaan we weer), een resultaat in Luik zaterdag zoals Leuven het deed afgelopen weekend (1-4), kan voldoende zijn om de microben te verjagen, want dat de huidige groep grondig last heeft van een serieuze griep, daarvoor hoef je geen diploma van geneesheer te bezitten.

Patrick Van Wesemael.