StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal ZATERDAG MATCH VAN DE WAARHEID.



Al enkele weken is hier de noodkreet te horen voor een tweede Beverse overwinning, maar die komt blijkbaar in dovemansoren terecht met als gevolg ons rampzalig klassement. Enkel Ronse doet met 4 schamele puntjes slechter, maar die kunnen zich sinds dit weekend optrekken aan hun eerste seizoensoverwinning (2-1 tegen Rc Doornik).

Het tij doen keren of de spiraal omkeren, er zijn legio uitdrukkingen om Beveren te smeken hoogdringend werk te maken van een sportieve wederopstanding. Ik heb er even de resultaten bijgehaald die KSKB in 2009 heeft geboekt en kwam tot de volgende onthutsende cijfers : In 2009 speelde Beveren in competitieverband 29 wedstrijden tot op de dag van vandaag en waren er dus 87 punten te verdienen. Van die 87 punten kon Geel-Blauw er slechts 24 pakken. In 2009 werden tot nu toe 5 overwinningen ingeschreven : Hamme-Beveren 0-1, Antwerp-Beveren 0-1, Beveren-Namen 2-0, Beveren-Doornik 1-0 en dit seizoen Beveren-Tubeke 1-0. De 4 overwinningen van vorig seizoen kwamen tot stand in de periode van 25 januari t.e.m. 28 februari of tussen speeldag 21 en 26 van de voorbije jaargang. De balans van 7 maart (1-1 in Oostende) tot op heden zou dus nog een stuk dramatischer zijn. Als je het mij vraagt een triest antwoord van de spelersgroep op de formidabele inspanningen die de supporters hebben gerealiseerd door middel van de talrijke KSKB-Oléacties. En iedereen maar verkondigen een jaar geleden dat even herbronnen in tweede klasse de club goed zou doen, want eens wat vaker winnen zou voor een noodzakelijke adrenalineopstoot zorgen in de verziekte Beverse entourage.

Maar laten we terugkeren naar de realiteit van aanstaande zaterdag 7 november. Ondanks deze beschamende cijfers, zullen er komend weekend toch weer heel wat trouwe fans de verplaatsing naar Seraing maken, want nagenoeg alle supportersclubs leggen een autocar in. Ook bij Club Luik is het dit seizoen huilen met de pet op. Het lekker voetballend en enthousiast team van vorig seizoen dat ons een 5-2 pak slaag verkocht , draait voorlopig vierkant. Nochtans werden de gegeerde broertjes Jean-Sébastien en Guillaume Legros op Le Pairay gehouden en hun namen zijn nog bijna wekelijks bij de uitblinkers terug te vinden. FC Liège-Beveren is wat je zou kunnen noemen een echte zespuntenwedstrijd en de verliezer kijkt vanaf volgende week tegen een kloofje van 3 punten aan tot plaats 17 en die geeft recht op behoud in de Exqi League. Luik en Beveren tellen amper 8 competitiepunten, maar de thuisploeg had een wedstrijd meer nodig om tot dat aantal te komen. Verder ontlopen de ploegen mekaar nauwelijks, want de beide portiers moesten zich reeds 21 keer omdraaien en alleen de sluitposten van Ronse (25) en Doornik (23), doen nog slechter.

Velen zijn overtuigd (en ik schaar mij daar graag bij) dat KSK Beveren ver onder zijn mogelijkheden staat gerangschikt. In de bekerwedstrijd op Schiervelde vorige week mochten we nog eens fier zijn op ons ploegske en ik doe langs deze weg een oproep aan Boskamp en zijn spelers om die prestatie zaterdag in Luik nog eens glansrijk over te doen en ditmaal te bekronen met een mooie en eerste uitoverwinning. De weken van de waarheid staan voor de deur en het is nog niet te laat om aan de geciteerde pijnlijke cijfers voor de winterstop iets te doen. Please Bossie, doe zaterdag met dat clubie van je waarvoor je naar de Freethiel bent gekomen, nl. voor een nieuw elan zorgen, lekker en herkenbaar voetballen en de supporters verwennen. Voor een keertje mag Sinterklaas een maandje vroeger opdagen !

Patrick Van Wesemael.