StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Beloften vanavond aan de slag tegen Luik
Na een bijzonder sterke seizoensstart, zijn de Beverse beloften de afgelopen weken het spoor lichtjes bijster geraakt. Het voorbije weekend werd kansloos in Brussels met 3-0 verloren. Vanavond gaan de mannen van David Penneman op zoek naar ereherstel en dat doen ze in de thuiswedstrijd tegen FC Luik. Over het wedstrijdverloop en het resultaat hoop ik jullie deze avond na 22.30 uur te kunnen informeren. De uitmuntende competitiestart van onze beloften hebben er toe geleid dat zij nog steeds bovenin meedraaien. De kampioen van vorig seizoen Lierse, neemt ook nu weer de koppositie in met 26 punten, maar met een match minder gespeeld en slechts 3 punten achterstand, blijft KSKB mee in koers voor de hoofdprijs.

* Oud-Beverenspelers in de Europa League.
Er stond alweer een rondje Europees voetbal op het programma deze week en dan kom je onvermijdelijk oud-gedienden van KSK Beveren tegen. Woensdagavond in de CL speelde Artur Boka met zijn Stuttgart een sterke wedstrijd in Sevilla die op 1-1 eindigde, maar de Duitsers konden gezien het spelbeeld zeker op meer aanspraak maken. Donderdagavond liet Gervinho opnieuw in positieve zin van zich spreken. In een sensationeel wedstrijdslot scoorde de Ivoriaan van Rijsel op bezoek in Genoa de 2-2, maar diep in blessuretijd gaf het die gunstige uitgangspositie nog uit handen (3-2). Zowel Rijsel als Gervinho zijn bijzonder goed op dreef de laatste weken en ondanks dit verlies in Genoa, staat Lille in zijn groep nog altijd aan de leiding met 7 punten en doet het één puntje beter dan Valencia en Genoa. De dagen van Kunoslav Jurcic als trainer van Dinamo Zagreb (in dezelfde groep van Anderlecht), zijn waarschijnlijk geteld. Gisterenavond verloor Zagreb kansloos met 0-2 van Ajax en omdat het ook in de competitie uiterst moeizaam loopt bij de Kroaten, wankelt de stoel van Jurcic meer dan ooit tevoren.

* Morgen D-day in Luik.
Zaterdagavond begint Beveren op Le Pairay aan zijn twaalfde competitieopdracht van dit seizoen en het is er eentje met enorm belang. Zowel FC Luik als KSKB schieten niets op met een puntendeling en moeten vol voor de winst gaan. Bevers verlies zou een zoveelste mokerslag voor de Boskamp-troepen betekenen, terwijl winst een nieuwe start kan inluiden.

* Dinsdag infoavond.
Aanstaande dinsdag 10 november staat de eerste infoavond van het seizoen op het programma. Met als sportieve gasten Johan Boskamp en Erwin Lemmens belooft het een amusante avond te worden. Met Eric Van Maldern zal het veiligheidsaspect worden toegelicht. Allen present dus in het oude business gebouw op de eerste verdieping, zeg maar boven het themacafé en dit vanaf 20 uur. Tussen 18 en 20 uur kunnen de geïnteresseerden hun honger stillen met stoofvlees & frieten voor slechts 10 euro. Vooraf inschrijven is verplicht en kan bij Ronny Vanderbiesen op het GSM-nummer : 0475-81.07.27.

PVW