StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal VOORBESCHOUWING BEVEREN-DOORNIK.

Winnen of winnen !

Het is zaterdag pas 14 november en toch spelen onze jongens al een eerste wedstrijd met het mes op de keel. De voorgaande twaalf matchen hebben amper 9 punten opgeleverd en slechts één keer werd de volle inzet gepakt (1-0 tegen Tubeke). Zaterdag jl. werd in blessuretijd een eerste uitoverwinning onnodig uit handen gegeven en omdat Ronse, Turnhout en RC Doornik wél driepunters scoorden, is winst tegen de Henegouwers een must.

Nu is Doornik, net als Beveren overigens, één van die ploegen die ver beneden zijn mogelijkheden staat gerangschikt en dan vrees je als supporter van, in dit geval Beveren, dat bij de tegenstander plots de puzzelstukjes in elkaar passen. Eigenlijk was dat voor Doornik het voorbije weekend al het geval, want de ploeg van trainer Denis haalde met 4-2 fors uit tegen het Tienen van Daniël Nassen. Bovendien keren bij de bezoekers stilaan heel wat spelers uit blessure terug waardoor mag worden aangenomen dat Tournai op korte termijn op zoek zal gaan naar een veilig plaatsje in de middenmoot.

Bij KSK Beveren was het een wat ongewone week, want trainer Boskamp werd geveld door de Mexicaanse griep zodat Van der Heyden en Van Britsom vol aan de bak moesten om hun troepen eerst en vooral over de zware ontgoocheling in Luik heen te helpen en vervolgens iedereen op scherp te zetten voor het levensbelangrijke duel met concurrent Doornik. Beverse winst zou immers de Waaslanders naast de bezoekers in de rangschikking brengen en met een wedstrijd minder gespeeld dan RFCT, zou dat een ferme opsteker zijn na alle ellende van de afgelopen weken en maanden. Jammer dat Joachim Van Damme die in Luik uitstekend presteerde en waarover Erwin Lemmens zich op de infoavond van dinsdag 10 november ll. Bijzonder lovend uitliet, vanwege een blessure noodgedwongen langs de kant moet blijven. Anderzijds kan de technische staf dit weekend vermoedelijk opnieuw beschikken over de op Le Pairay geschorste spelers Lardenoit en Jacobs. Voor Sidy Ceesay staan waarschijnlijk de weken van de waarheid voor de deur. Het ziet er naar uit dat hij door zijn sterke prestatie in Luik een handvol credits heeft verworven zodat hij wellicht de komende matchen vanaf de aftrap mag vlammen. Bij de bezoekers is het vooral uitkijken naar de makkelijk scorende Cardon.

Zouden we zaterdag bij het thuiskomen eindelijk nog eens tegen onze partner kunnen zeggen : ’t is iets later, want we hadden wat te vieren ! Het maakt mij totaal niet uit op welke manier, maar zaterdag mogen we met niets minder dan winst tevreden zijn tegen Doornik. Dat inzicht hebben de trainers deze week ongetwijfeld ingepeperd bij de spelersgroep en het is te hopen dat dit besef niet verlammend zal werken. Pittig detail : Doornik vond tot nu toe 20 keer de weg naar de vijandige netten en dat is niet mis voor een ploeg die onderaan bengelt. Het doet daarmee ook bijna dubbel zo goed als Beveren dat pas 11 maal in de roos schoot. Anderzijds werd de Henegouwse verdediging al 25 maal gepasseerd waarmee zij op Ronse na, de minst solide defensie van de Exqi League is.

Patrick Van Wesemael.