StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal BELOFTEN HALEN PUNT IN DOORNIK.

In plaats van de gebruikelijke vrijdagavond, moesten de Beverse reserven ditmaal zaterdagnamiddag om 14.30 uur aan de bak op bezoek bij het laag geklasseerde RC Doornik dat met slechts 9 punten voorlaatste in de rangschikking staat en enkel Turnhout achter zich weet. Bovenaan is het bijzonder boeiend, want Lierse en Beveren delen de koppositie met 26 punten, maar kunnen zich geen misstap veroorloven omdat United en Antwerp amper een puntje minder verzamelden.

De jongens van trainer David Penneman speelden een zwakke eerste helft en enkel Jasper Vermeerbergen, Yves Kabwe en Jordy Cathoir mochten op een degelijke eerste 45 minuten terugblikken. Op het half uur puurde de thuisploeg uit hun enige halve kans van de wedstrijd de 1-0. Een overzwaaiende bal werd in de vlucht overgenomen en via lat en paal in doel geknald.

Aan de rust herschikte David Penneman zijn troepen en werd er overgeschakeld van een 4-3-3 naar een 3-4-3 wat een bijna voortdurend veldoverwicht opleverde. Al vrij snel kon Jasper Vermeerbergen de gelijkmaker binnen koppen en er volgden nog meer kansen, maar na een uur spelen moest Beveren met 10 man door omdat Lee-Roy De Keersmaecker voor protest zijn tweede gele kaart incasseerde. Dat werkte blijkbaar aanstekelijk, want ook een Doornikse speler kreeg rood onder de neus en kort nadien zag ook Kenn Van Lijsebeth voor aanmerkingen op de leiding, een tweede geel karton. De wedstrijd eindigde dus met 10 tegen 9 en dan is het voor een trainer moeilijk kiezen : ofwel risico nemen en met een mannetje minder toch voor de volle inzet gaan, of opteren voor het puntje. Beveren kreeg nog wel wat mogelijkheden, maar het bleef bij 1-1. Positief was alvast de prima partij van Vermeerbergen die daardoor straks met wat meer wedstrijdritme in de benen, met kans op succes mag solliciteren voor het fanion.

Patrick Van Wesemael.