StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal VOORBESCHOUWING
OH LEUVEN – KSK BEVEREN.


Op zoek naar bevestiging bij OHL.

Zondagnamiddag gaat KSK Beveren in stadion Den Dreef in Heverlee op zoek naar zijn eerste uitoverwinning van het seizoen. Gesterkt door de, weliswaar zeer moeizaam tot stand gekomen thuiswinst tegen Doornik, wil men in de universiteitsstad graag realiseren wat 2 weken voordien in Luik in blessuretijd ongeconcentreerd te grabbelen werd gegooid, nl. haast zekere winst en 3 gouden punten.

Soms is het belangrijker een wedstrijd te winnen, dan de schoonheidsprijs in de wacht te slepen. Beveren-Doornik was voor de Geel-Blauwen zo’n wedstrijd die kost wat kost moest gewonnen worden om niet in een klimaat van aanhoudend negativisme te belanden en vooral om uitzicht op aansluiting te behouden met de ploegen uit de bovenste helft van de rechterkolom. Die opdracht werd vervuld, maar het slotkwartier met een 1-0 voorsprong en een numerieke meerderheid, sprak boekdelen. Paniekvoetbal ingegeven door de vrees voor herhaling van het Luik-scenario en nu is de grote vraag hoe de ploeg deze broodnodige driepunter zal verwerken. Heeft het slotkwartier nog meer twijfels in de al broze spelersgroep gezaaid, of is de druk van de ketel en krijgen we zondag in Leuven een ontketend Beveren te zien.

De tegenstander, OH Leuven, is bezig aan een wisselvallig seizoen en daardoor moeilijk in te schatten. Trainer Jean-Pierre Van De Velde is een buitenbeentje in het voetbalwereldje, maar wel een man die resoluut opteert voor aanvallend voetbal met vaak alle gevolgen van dien. Zo slikte het 14 dagen geleden in de thuismatch tegen hekkensluiter Ronse 3 goals, maar ging het afgelopen weekend keurig een puntje pakken in het Oostendse Alberparkstadion (overigens de vorige werkgever van JP Van De Velde). In de loop van dit seizoen haalde OHL de bij Kortrijk overbodige Cedric Betremieux weg en dat lijkt een gouden zet te worden. De Fransman was op korte tijd al goed voor 6 doelpunten, een jongen die dus ook in het team van Johan Boskamp niet zou misstaan. Verder beschikt Oud-Heverlee Leuven over een mengeling van spelers die een minimum aan eersteklasse-ervaring kunnen voorleggen (Lander Van Steenbrugge Ex-Zulte-Waregem, Jarakovic ex-Gent, Sander Debroux ex-STVV en Daan Vaesen ex-Roeselare en Genk), omringd door typische en oerdegelijke Exqi League-spelers als daar zijn kapitein Joeri Vastmans, Bjorn Ruytinx en de van Oostende overgenomen Argentijn Ferreira Lino. Onze Baghdad zal tegen zijn ex-werkgever uit een ander vaatje moeten tappen dan hij de voorbije weken heeft gedaan, want ook hij is één van de vele Beverse spelers die nog ver van zijn beste niveau is verwijderd.

Beverse winst in Leuven zou onze inhaalrace echt goed gestalte geven en ons in de rangschikking tot op één puntje brengen van de Leuvenaren. Met wedstrijden tegen Ronse, Tienen en Turnhout in het verschiet, is de linkerkolom dan plots geen ijdele droom meer. Alles blijft dus nog mogelijk, maar elke speler zal individueel MINSTENS één tandje moeten bijsteken om de ploeg naar een hoger niveau te tillen. De kwaliteit is er, het collectief nog niet. Vorig seizoen won Beveren op de tweede speeldag met 1-0 na een penaltygoal van Rentmeister, maar in de terugronde verloor het met dezelfde cijfers in Den Dreef. Kan vriezen, kan dooien, maar hopelijk moeten die van Leuven zondag plooien.

Patrick Van Wesemael.