voetbal BEVERSE BELOFTEN VERLIEZEN NA BEKOORLIJK EERSTE BEDRIJF.

Onze Beverse reserven hebben vrijdagavond met 1-2 verloren van OHL, maar mogen met recht terugblikken op een uitstekende eerste helft waarin met wat meeval de beslissing reeds aan de rust had kunnen vallen.

De Leuvense doublures waren qua leeftijd en gestalte onmiskenbaar in het voordeel, maar daar trokken de mannen van David Penneman zich aanvankelijk weinig van aan. Met fris en verzorgd voetbal bracht Beveren misschien wel de betere 45 minuten van het seizoen, maar de kroon kon niet op het werk worden gezet. Een voortdurend overwicht werd pas in de 40ste minuut door Kalala op voorzet van Cathoir verzilverd. Even daarvoor werd een afstandsschot van Cathoir om onduidelijke redenen afgekeurd en net na de voorspronggoal van Kalala hinderden 3 Beverse spelers mekaar om de uitgeschakelde bezoekende portier makkelijk te verslaan. Een verdubbeling van de score of zelfs meer had aan de rust een juiste weergave van het vertoonde spelbeeld geweest, maar in plaats van 2-0 of 3-0 werd het in blessuretijd van een uiterst genietbare eerste helft alsnog 1-1. Beveren speelde de bal voor de eigen zestien onnodig breed en het leder werd dankbaar onderschept en het geschenk graag afgestraft door OHL.

Beveren dus met een dubbel gevoel naar de kleedkamer, want enerzijds werd een schitterende eerste helft afgeleverd, maar anderzijds kwam de late gelijkmaker als een donderslag bij heldere hemel. Deze koude douche zou onze jongens in het tweede wedstrijdgedeelte zuur opbreken. Plots kwam het verschil in leeftijd en gestalte opvallend zichtbaar aan de oppervlakte. KSKB kon er nog nauwelijks uitkomen en vertoefde haast voortdurend op eigen helft. Een doelpunt kon op die manier niet langer uitblijven en dat viel op het uur na hoekschop. Oud-Heverlee Leuven bleef handig gebruik maken van zijn natuurlijk voordeel en stuurde heel wat projectielen richting Beverse rechthoek maar de score wijzigde niet meer.

Conclusie : een collectief bijzonder hoogstaande eerste helft van KSKB maar een door omstandigheden mindere tweede. Naar resultaat toe en met het oog op eventueel te verdienen selecties in het fanion, mag dit niet gebeuren, maar dit soort wedstrijden met de beloften zijn er om lessen uit te trekken en in dat opzicht is inderdaad de uitslag ondergeschikt aan de individuele of collectieve prestatie. Een eerste deugddoende bekroning hebben trainer Penneman en zijn boys al binnen, want het doorstromen van Joachim Van Damme en Ernest Asante naar het eerste elftal is waar zij het met zijn allen voor doen.