StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Buitentap tijdelijk gesloten.
tapkraan3Omdat we in deze periode van het jaar op weervlak weinig goeds te verwachten hebben, zal vanaf de wedstrijd tegen Ronse nu zaterdag en dit tot vermoedelijk eind januari, de buitentap ter hoogte van tribune E en de shop, gesloten zijn. Ter compensatie zal het Themacafé boven worden geopend. Het spreekt uiteraard vanzelf dat het Themacafé beneden ter beschikking van de supporters blijft.

* Beloften vanavond naar Ronse.
Na de jammere thuisnederlaag vorig weekend tegen OHL, maken David Penneman en zijn gasten straks de verplaatsing naar Ronse. Op papier liggen er mogelijkheden om in de Vlaamse-Ardennen wat te oogsten, want met 14 punten staat Ronse op een matige 15de plaats in de rangschikking. Bovenaan is het bijzonder spannend en moet leider Lierse met een wedstrijd minder gespeeld, Antwerp naast zich dulden. Beiden hebben ze 29 punten, gevolgd door KVSK United met 28 en Beveren met 27 punten. OH Leuven dat afgelopen weekend dus op de Freethiel zegevierde met 1-2, is met 26 punten op de vijfde plaats evenmin uitgeteld in de titelrace. Het resultaat en hopelijk een kort verslagje van hoe onze beloften het in Ronse hebben gedaan, staat wellicht na 22.30 uur online.

* Eindejaarscontroles op alcohol op volle toeren.
bobNiet dat het mijn taak is om onze supporters op hun alcoholverbruik te wijzen, maar het is wel de moeite waard om er rekening mee te houden dat vanaf vorig weekend en dit wellicht nog intensiever tijdens de maanden december en januari, streng gecontroleerd zal worden op het gebruik van alcohol in het verkeer. Vanzelfsprekend doen de politiediensten dat volkomen terecht ook buiten de geciteerde eindejaarsperiode, maar op het traject van de Freethiel naar bv. Den Belly’s moeten liefst vier politiezones worden gepasseerd (Beveren, Sint-Niklaas, Temse en Bornem) en is de pakkans op zijn zachtst gezegd reëel. Laat er alvast geen misverstand over bestaan, ik heb niks tegen horeca-uitbaters, wel integendeel. Daar zitten heel sympathieke mensen tussen, niet waar Jo en Sonia?

* Ronse moet het kind van de rekening worden.
We hebben het hier al een keer of veertien uitgeschreeuwd en tot nu toe werden onze smeekbeden voor winst slechts tweemaal verhoord, maar morgen ronse moet er tegen de ploeg in vorm Ronse 3 punten worden gepakt. Deze week werd heel wat afgepraat tussen spelers en trainers, maar dat zouden we zaterdag graag geconcretiseerd willen zien in een klinkende overwinning. Nu ja, klinken hoeft niet, als we maar minstens één keer meer scoren dan de ploeg van Dirk Geraerd. Stel je voor dat Beveren voor de verrassing van het weekend zorgt in de Exqi League door de succesformatie van het moment Ronse te kloppen !

PVW