StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal NABESCHOUWING BEVEREN-RONSE.

Was het maar Mexicaanse griep, dan waren we over 2 weken aan de betere hand !

Omdat ik er zaterdagavond zelf niet kon bij zijn, ga ik mij niet uitlaten over hoe de score er had moeten uitzien indien het wedstrijdbeeld was gerespecteerd, maar eens dieper ingaan op de mogelijke consequenties. Of toch heel even iets over zaterdag : het zal wel kloppen dat er meer in zat dan die afschuwelijke 1-2 nederlaag, maar anderzijds realiseren we ons onvoldoende in de hoek te zitten waar de klappen (en het zijn ondertussen mokerslagen geworden), vallen en dan moet je niet op het minste tikkeltje meeval rekenen. Het misverstand tussen Snelders en Lemmens en de ballen tegen het doelkader van De Wilde en Cousin, het zijn typische voorbeelden van situaties die zich in hoofdzaak voordoen bij ploegen die in hoge puntennood vertoeven. En voor de zoveelste keer is de conclusie dat KSKB een wedstrijd uit handen geeft waarin het niet de mindere was, maar waar de tegenstander wederom met de volle inzet aan de haal gaat. Ik laat het aan de lezers om te oordelen of het hier gaat over onkans, onkunde of onwil, maar feit is dat het resultaat telkens opvallend eenzijdig in ons nadeel uitvalt. Als dat straks een keertje in ons voordeel gaat uitpakken, staat ons een veelbelovend einde 2009 en begin 2010 te wachten.

Het zou natuurlijk van weinig realisme getuigen de huidige malaise toe te schrijven aan enkel pech en onkans, Want met 15 van de 36 wedstrijden achter de rug, is een eerste voorzichtige tussenbalans op zijn plaats en die helt helaas angstvallig negatief over. Met amper 2 gewonnen wedstrijden, 7 nederlagen en 6 draws, zijn de Beverse supporters véél te weinig aan het feest geweest sinds de competitiestart. De spelers mogen in een georkestreerde open brief via de website wel oproepen om achter hun te blijven staan, maar het zijn uitgerekend de spelers en trainers die hun trouwe aanhang in de kou hebben laten staan. De voorzitter haalde met Boskamp een grote vis binnen en de Nederlander kreeg carte blanche om de ploeg aanzienlijk te versterken. Met Lemmens, Collen, Snelders en Jacobs werden spelers met een behoorlijke staat van dienst aangetrokken. Met De Wilde, Asante, Boateng, Kalala en Van Lijsebeth, werd gemikt op de nabije toekomst, maar kunnen we ons niet van de indruk ontdoen dat de eigen jongeren Cathoir, Ceesay, Vervaet, Aerts en De Keersmaecker voorlopig niet de kans hebben gekregen om de progressie te maken die men onder leiding van Boskamp had verwacht. Joachim Van Damme lijkt hierop de enige uitzondering in positieve zin te worden.

Tot nu toe staat er echter geen ploeg op het veld, maar een stel individuen en dat is momenteel onze ondergang. Wekelijks worden we het slachtoffer van individuele fouten en die blijven maar punten kosten. Bij een 3-0 voorsprong kan men al eens ongestraft terugspelen op de doelman, maar die luxesituatie hebben we spijtig genoeg nog niet gekend. De organisatie is onbestaande en er is geen enkel compartiment van de ploeg waarop men in moeilijke omstandigheden kan terugvallen. Van doelman tot de aanval, van verdediging tot middenveld, week na week wordt er geschoven (soms uiteraard noodgedwongen, maar niet altijd), wellicht omdat men het niet meer weet. Praatsessies of het inschakelen van een psycholoog, deze groep schijnt (ondanks de ongetwijfeld goeie intenties), ongevoelig te zijn geworden voor elk initiatief dat beterschap moet inluiden.

Soms vraag ik me af of iedereen met verantwoordelijkheid, wel voldoende doordrongen is van de ernst van de situatie. Het lot van de Beverse supporters is zwaar om dragen en wordt gekenmerkt door, frustratie, onmacht, ongeloof en ontmoediging. Het tij moet dringend, zeer dringend worden gekeerd, want de sportieve teloorgang duurt véél te lang en maakt de entourage van spelers en trainers, vrijwilligers, supporters, investeerders, jeugd enz., doodziek. Daarom nogmaals deze oproep : hoe lastig het ook is en hoe sceptisch jullie er mogen tegenover staan, haal het laatste druppeltje positivisme in U boven en wil aanvaarden dat dit een ongewone toestand is en vooral, dat het alleen maar beter kan worden. Deze (onze) club is TE fantastisch om haar als een zinkend schip en zonder ingrijpen naar ongekende diepte te zien vergaan.

PVW