StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal VOORBESCHOUWING BEVEREN-TIENEN.

Kijken van wedstrijd tot wedstrijd.

Het verwerken van nederlaag nr. 7 is stilaan achter de rug en de schouderklopjes van Ronse-coach Dirk Geraerd op de persbabbel nadien, konden de pijn wel enigszins verzachten, maar eerdere ervaringen leren ons dat spelers en trainers van winnende teams kwistiger zijn met complimentjes dan wanneer ze in het verliezende kamp hadden gezeten. Maar toegegeven, Dirk Geraerd speelde het knap en wat hij met zijn Ronse heeft klaargespeeld op enkele weken tijd, is nog veel knapper.

Ondertussen heeft de Olguin-soap een waardige opvolger gekregen met de Boskamp-story. Goeie dokter heeft die man als je het mij vraagt. Dat Bossie creatief was met ziekteaangelegenheden, was al duidelijk uit zijn Dender-tijd als we de persberichten van destijds mogen geloven, maar dat het van die orde was, tja ! Alle gekheid op een stokje, er is al zo weinig aanleiding op de Freethiel om te grappen dat we zelf maar een schuchtere poging “groen-lachen” ondernemen.

Ik weet niet hoe U, dappere supporter van KSK Beveren, heeft gereageerd op het websitebericht dat Johan Boskamp minstens nog enkele weken afwezig zal blijven op de club. Mij bekruipt in ieder geval het gevoel van “het verlaten van het zinkende schip”. Ik kan mij onmogelijk van de indruk ontdoen dat het voetbalbeest Boskamp zich de laatste tijd niet lekker in zijn vel voelt. Als maatstaven neem ik de 2 ziekteperiodes op korte tijd sinds zijn terugkeer naar de Klapperstraat, het afzeggen weliswaar na te hebben verwittigd op de supportersavond en de verkeersagressie van een paar weken geleden. Zijn dit geen typische signalen van mensen die het effe niet meer weten en die totaal niet passen bij een gedreven voetbalgek als Johan Boskamp.

Maar ik zou gaan voorbeschouwen naar Beveren-Tienen, want was dat geen LEVENSBELANGRIJKE match ? Ach, het is op den duur niet meer leuk voor de auteur en evenmin voor diegene die nog de moed kunnen opbrengen naar leesvoer over hun favoriete club op zoek te gaan, om telkens weer opgezadeld te worden met de must te moeten winnen en dat bijna altijd te zien aflopen met het slechtst mogelijke scenario. Gewoon van week tot week leven en duimen, smeken, bidden dat het zo snel mogelijk zou keren. Tienen is in dat opzicht alweer geen onoverkomelijke opdracht en vooral thuis mag men tegen dit soort tegenstanders (met alle respect voor de Suikerstadbewoners), absoluut geen puntenverlies leiden. Met 5 puntjes meer dan Beveren zou een overwinning ons tot op de hielen van de bezoekers brengen en op die manier vermijden dat er een kloof valt met de ploegen uit de staart van de rangschikking. Op basis van louter de cijfertjes wordt het lastig, want Daniël Nassen en zijn mannen wonnen tot nu toe dubbel zoveel keer als Beveren (respectievelijk 4 en 2 keer) en ook het doelsaldo van KVK is een pak minder ongunstig, nl. –14 voor Beveren tegen –6 voor Tienen. Voetballend moet KSKB voor weinig ploegen onderdoen (en dan bedoel ik vooral qua balbezit en creëren van kansen), maar qua efficiëntie zijn we gewoon ondermaats en zie dit zeker niet als een vingerwijzing naar onze spitsen. Doodjammer dat iemand als Snelders zo’n fatale terugspeelbal op zijn conto krijgt, want Kristof is bezig aan een zeer degelijk seizoen en lijkt zichzelf in Beveren te hebben hervonden. Hopelijk zal het doelkader dit weekend beter gezind zijn dan het vorige en ik schrijf alvast een driepunter in voor zaterdag.

Patrick Van Wesemael.