voetbal UITSLUITING KABWE IN SLOTFASE NEKT BELOFTEN IN TIENEN.

De Beverse beloften hebben vanavond een te vermijden 2-1 verlies geleden op het veld van KVK Tienen.

Beveren was door een fraai afstandsschot vanop 30 meter via Kalala na een halfuur op voorsprong gekomen en werd in die eerste helft slechts eenmaal in verlegenheid gebracht door de thuisploeg. De 0-1 ruststand was geheel conform het spelbeeld.

Ook in de tweede helft kwam Beveren niet in moeilijkheden maar toen Yves Kabwe na 70 minuten met een tweede gele kaart vervroegd onder de douche moest (overigens, beide gele kaarten waren licht toegekend), sloeg de vlam in de spreekwoordelijke pan. Op hoekschop kon Tienen omstreeks de 81ste minuut het gelijkstellende doelpunt scoren en voor onze jongens het goed beseften stond ook de 2-1 (83ste minuut) op de bordjes.

Een onnodige nederlaag, maar we onthouden een zeer degelijke wedstrijd van de youngsters Aerts Yannick en Jordy Cathoir. Ook Joachim Van Damme speelde een sterke eerste helft, maar werd vervangen omdat hij in de selectie voor morgen zit.

Aanstaande woensdag 9 december om 18 uur spelen de Beverse beloften een vriendschappelijke wedstrijd (in principe op het A-terrein) tegen Anderlecht.
De eerstvolgende competitiewedstrijd tegen Turnhout staat voor maandag 14 december op de agenda.