StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal NABESCHOUWING TURNHOUT-BEVEREN.

Veredelde degradatiematch levert puntje op.

De neutrale voetballiefhebber zal vrijdagavond bij het samenstellen van zijn favoriete weekendlijstje de match tussen Turnhout en Beveren niet met stip hebben genoteerd, maar al bij al was dit vervroegd degradatieduel minder tegenvallend dan de brilscore laat veronderstellen. Dat beide ploegen met deze draw totaal niets opschieten mag duidelijk zijn, maar minimaliseren van het gelijkspel op bezoek bij de ploeg die enkele weken geleden Lierse nog van het Villapark-zand liet proeven, hoeft evenmin.

De eerste uitoverwinning van dit seizoen, zal met zekerheid niet meer in 2009 worden opgetekend. Toch lagen er zaterdag in turnhout mogelijkheden voor een Bevers feestje, maar de Turnhoutse portier Horsten, weigerde zijn medewerking. Het feit dat deze enkele keren deftig op de proef werd gesteld, mag als een bescheiden succes worden bestempeld. Anderzijds kunnen we er niet omheen dat ook de thuisploeg een aantal uitstekende mogelijkheden bijeenvoetbalde, maar een alert keepende Erwin Lemmens verhinderde de onverdiende nederlaag. Meteen hebben we de namen van de twee uitblinkers genoemd en is een sprankeltje hoop op beterschap voor de volgende opdracht thuis tegen KVSK United, gerechtvaardigd.

Tot voor kort had ik het gevoel dat KSKB een elftal van individualisten was en dat de weinige punten die werden gesprokkeld, op basis van ontegensprekelijke klasse werden veroverd. Maar er stond geen ploeg op het veld, laat staan een compartiment waarop men in moeilijke momenten kon terugvallen, bv. een sterke defensie of een gevaarlijke aanvalslinie. In dat opzicht is het enigszins verheugend dat zaterdag jl. voor de tweede opeenvolgende keer de nul op het bord werd gehouden, want hoe men het ook draait of keert, als het de bedoeling is om zo spoedig mogelijk resultaten te gaan boeken, dan is een degelijke organisatie van primordiaal belang en daarmee start je best achteraan om geleidelijk richting middenveld en aanval op te schuiven. We hebben tegen Tienen als supporter terecht gesakkerd wanneer bij een 0-0 eerst een verdedigend ingestelde speler als Vermeerbergen werd ingebracht en pas daarna een aanvaller, maar in een ploeg die doodziek is en wankelt en geen enkele speler zijn potentiële niveau haalt, is het zaak stap voor stap aan de wederopstanding te werken en dan komen het vertrouwen en de resultaten nadien vanzelf.

En nu maar hopen dat het niet verlengen van het contract van Stephan Van der Heyden geen nadelige consequenties heeft voor de groep. In supportersmiddens hoorde men wel vaker de opmerking dat er geen enkele ploeg in eerste klasse zo’n uitgebreide technische staf heeft als Beveren, maar dat je die luxe niet kon afleiden uit onze rangschikking. Welke mensen hiermee specifiek werden bedoeld laat ik in het midden, maar feit is dat Stephan bijzonder gedreven was, voor 200 procent geloofde in het Boskampproject en bij spelers en supporters goed gezien was zoals enkele weken geleden nog bleek op de infoavond van de Supportersvereniging. Ik kan mij voorstellen dat Boskamp die vandaag aan de ogen wordt geopereerd en morgen onder het mes moet voor de behandeling van zijn sinussen, niet opgetogen zal zijn met deze beslissing. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Patrick Van Wesemael.