voetbal BELOFTEN VERPLETTEREN TURNHOUT MET 6-3.

De Beverse beloften hebben vanavond gedaan waarmee de eerste ploeg ongelooflijk veel moeite heeft en dat is vlot scoren. In een regelrechte spektakelmatch en op een door vorst moeilijk bespeelbaar terrein, werd een nochtans moedig turnhout met 6-3 opgepeuzeld. Het enige schaduwpuntje waarover trainer Penneman zich mocht beklagen waren de 3 tegendoelpunten die telkens op dezelfde manier werden geïncasseerd. Daar tegenover stond dan weer de bijzonder sterke prestatie van het gelegenheidsduo De Wilde-Vervaet. Meestal wil coach David Penneman pas op verzoek wat namen noemen van jongens die de middelmaat overstegen, maar ditmaal vielen spontaan de namen van Stijn en Pieter.

Beveren-Turnhout kende een 3-2 ruststand. De bezoekers openden na 4 minuten de scoren, maar Stijn De Wilde zorgde in de 8ste minuut voor de gelijkmaker (1-1). Tien minuten later nam Pieter Vervaet de 2-1 voor zijn rekening, maar lang kon Geel-Blauw van die voorsprong niet genieten aangezien Turnhout in de 20ste minuut opnieuw voor evenwicht zorgde. Even voor het half uur zette Stijn De Wilde de 3-2 ruststand op de bordjes.

Ook na de deugddoende thee ging het spektakel gewoon verder. In de 50ste minuut kwam Turnhout wederom langszij, maar met goals van opnieuw Vervaet, Kokot en Stijn De Wilde die zijn eerste hattrick in Beverse loondienst lukte, werd de eindstand op 6-3 bepaald. Laten we nog geen te voorbarige conclusies trekken uit de knappe verrichting van zowel De Wilde als Vervaet, maar het moet beiden toch goed doen vlotjes de weg naar de netten te vinden.

In de marge nog meegeven dat de Beverse beloften afgelopen woensdag ook al uitpakten met een knappe wedstrijd op bezoek bij Anderlecht dat in eigen huis op 2-2 werd gehouden. Beveren ging vanaf het begin mee in het hoge tempo van de Brusselaars en kwamen via Yves Kabwe zelfs op 0-1. Cathoir was dichtbij de 0-2, maar de Brusselaars kwamen met een vrijschop vanop 35 meter in de slotfase van de eerste helft op gelijke hoogte. Trainer Penneman vreesde na rust een terugval van zijn ploeg gezien het hoge tempo van de eerste helft en dat leek bewaarheid te worden met de 2-1 voor de thuisploeg. Beveren bleef echter dapper in zijn kansen geloven en dat resulteerde in de slotminuut tot de verdiende gelijkmaker van Lmaknaffi.