StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal VOORBESCHOUWING KSK BEVEREN – KVSK UNITED.

Beverse supporters verdienen mooi Kerst- en Nieuwjaarscadeau voor moed en opoffering;

Wat zou het leuk zijn mochten de Beverse spelers hun supporters zaterdagavond tijdens de laatste wedstrijd van de heenronde, vergasten op een lekker potje voetbal en drie punten. Het zou niet eens een pleister op een houten been zijn voor een sportief onwaarschijnlijk zwak 2009, maar wel een duidelijk signaal naar de voetbalhongerige supporters dat het straks aan de andere kant van de jaarwisseling beter kan/moet.

Een voorwaarde om zaterdag spektakel te krijgen is alvast vervuld, nl. om goed voetbal te zien moet je met twee zijn en op dat vlak kan men op KVSK zeker tellen. De ploeg van coach Franky Vanderelst is schitterend bezig en zou wel eens de lachende derde kunnen worden in het titeldebat tussen Lierse en Eupen. De Noord-Limburgers die van plan zijn weer naar de naam Lommel te gaan luisteren, zijn op kousenvoeten de top 3 binnen geduikeld met amper een puntje achterstand op het leidersduo Eupen en Lierse. Afgelopen weekend was United zelfs een tijdje virtueel lijstaanvoerder toen op een gegeven moment niet eens zo ver meer van het laatste fluitsignaal op de velden, Lierse tegen een achterstand aankeek op Waasland en Brussels gelijke tred hield in Eupen.

KVSK United is een collectief sterk en goed voetballend elftal en ziet deze kwaliteiten probleemloos vertaald naar veel goals van het tweede koningskoppel in de Exqi League (na het duo Cavens-Radzinski) Ketting-Brouwers. Jeroen en Davy zijn samen toch al goed voor 19 goals en dat is ruim beter dan de hele Beverse productie opgeteld. Pittig detail : Beveren incasseerde dubbel zoveel doelpunten als het zelf maakte, terwijl United dubbel zoveel keer scoorde dan het goals slikte. In cijfers omgezet is dat voor Beveren 14-28 en voor KVSK 26-13.

Vorig seizoen bezorgde Vanderelst en Co ons op de 30ste speeldag (woensdag 25 maart) een ijskoude douche door met 0-3 te komen winnen op de Freethiel. Zo voor de vuist weg herinner ik mij een wereldgoal (je weet wel, doelpunten die je meestal krijgt te slikken als het wat minder gaat) van Guy Dufour. Maar United is ook de ploeg van ex-Beverenspeler Chergui Zinou wiens moeder tot voor kort werkzaam was in de jeugdkantine, Patrice Noukeu, Björn Sengier en Maarten Schops. Kortom, een elftal met mogelijkheden waarvan coach Vanderelst het zeker niet erg zal vinden dat alles en iedereen op Lierse en Eupen focussen wanneer het over het verdelen van de hoofdprijs gaat.

Maandag jl. zette de Beverse beloften een sterke prestatie neer tegen Turnhout met vooral Pieter Vervaet en Stijn De Wilde in een hoofdrol. Het is niet de bedoeling om onnodig druk te leggen op de schouders van in het bijzonder laatstgenoemde, maar toch vraag ik me af waarop Stijn niet eens vaker werd opgesteld bij de reserven om vertrouwen te tanken, want dat lijkt mij alvast een betere optie dan hem roemloos ten onder laten gaan in het fanion en genadeloos door de supporters op de korrel te worden genomen. Welke elf er zaterdag tussen de lijnen zullen verschijnen valt nog af te wachten, maar hopelijk distantiëren de Beverse spelers zich van die ongepaste instelling gezien onze penibele rangschikking.

Patrick Van Wesemael.