StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Pieter Collen niet langer in Beverenshirt.
De éénjarige samenwerking tussen KSK Beveren en verdediger Pieter Collen, is met onmiddellijke ingang stopgezet. In de korte periode die Collen op de Freethiel vertoefde, kon hij ondanks voldoende speelkansen, geen moment overtuigen. Pieter was één van de spelers die op aandringen van Johan Boskamp vanuit Cambuur naar de Freethiel kwam afgezakt. De beslissing van Pieter om er mee op te houden, kwam ook voor de technische staf als een donderslag bij heldere hemel. Mogen we het een moedige beslissing van Collen noemen om, als je voelt het niveau niet meer aan te kunnen, hierover met je werkgever op een volwassen manier rond de tafel te gaan zitten. Het stoppen van de ex-Gent en Feyenoord-speler zou wel eens goed nieuws kunnen betekenen voor Joachim Van Damme nu ex-beloftencoach David Penneman de verantwoordelijkheid voor het eerste elftal van Boskamp heeft overgenomen. Penneman kent als ex-jeugdcoördinator de meeste jeugdspelers door en door en zal die kennis ongetwijfeld uitspelen om de zogenaamde “vaste waarden” het vuur aan de schenen te leggen.

* Vrijdag nieuwjaarsreceptie van de Supportersvereniging.
champagne. Wie aanstaande vrijdag 8 januari vanaf 20 uur bereid is om de kou te trotseren, is in ruil hiervoor van harte welkom in het Themacafé van de Freethiel en wel op de nieuwjaarsreceptie aangeboden door de Supportersvereniging van KSK Beveren. De aanwezigen krijgen een welkomstdrankje aangeboden en er zijn ook voldoende hapjes koud en warm voorzien. PR-man Dr. André Bolsens en wellicht ook trainer David Penneman zullen een kort woordje tot de supporters richten op een avond die door de voorzitter van de Supportersvereniging Ingwin Daman zal worden geopend. Zodra drank, hapjes en toespraken voldoende zijn doorgedrongen, is er voor de geïnteresseerden gelegenheid om een dansje te wagen. Kortom, gezelligheid zal troef zijn vrijdagavond en dat is hopelijk de basis voor een op alle vlakken véél beter 2010.

* Technische staf compleet gewijzigd.
Dat het in voetballand soms snel kan gaan is geen nieuws meer. Hoe de hoofdmacht van KSKB er straks in de terugronde zal uitzien is voorlopig een groot vraagteken, maar wat de technische staf betreft mag gerust worden gesteld dat die in een nieuw kleedje werd gestopt. Boskamp werd bedankt, Schönberger koos opnieuw voor zijn ouwe liefde (de jeugdwerking) en t2 Marc Van Britsom werd in quarantaine geplaatst. David Penneman nam het sportieve roer van Johan Boskamp over, Patrick De Wilde die bij het afsluiten van het eerste hoofdstuk Czerniatynski een eerdere sollicitatie zag afgewezen, kon de voorzitter nu wel overtuigen en jeugdcoördinator Hellemans neemt min of meer de plaats in van Heinz Schönberger. Verjonging dus ook binnen de technische staf en dat vertaalt zich hopelijk in wat frivoler spel na de winterstop. Er zijn nog een kleine 60 punten te verdienen waardoor onze benarde positie in het klassement nog aanzienlijk kan verbeterd worden.

PVW