StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Rechtzetting Igor Lolo.
In de Freethielsprokkels van gisteren, heb ik verkeerdelijk gemeld dat de Lolo van Sevilla de “onze” was. Een kenner en zeer aandachtig lezer (Hans Van den Nieuwenhof) maakte mij er volkomen terecht attent op dat de Lolo van Sevilla ook een degelijke verdediger is, maar gewoon de Spaanse nationaliteit heeft. De Ivoriaanse versie speelt naar Hans zich kan herinneren vermoedelijk bij Monaco. Sorry voor dit misverstand, maar toch heel prettig te weten dat er zulke alerte websitebezoekers zijn, want daar worden we samen beter van hé !

* Vriendschappelijke wedstrijd in Waregem uitgesteld.
Zaterdagavond 9 januari zou David Penneman debuteren als hoofdcoach van KSK Beveren en dit tijdens een vriendschappelijk treffen in het Regenboogstadion van Zulte-Waregem. De huidige barre weersomstandigheden en de ongunstige voorspellingen voor overmorgen, hebben er echter anders over beslist. De wedstrijd werd vroegtijdig afgelast en dat mag een verstandige beslissing worden genoemd. Voor kersvers t1 Penneman was deze wedstrijd wellicht een interessante confrontatie geweest om eens te kijken hoe de spelersgroep op de trainerswissel Boskamp/Penneman zou reageren en dit tegen misschien wel de seizoensrevelatie tot nu toe van de Jupiler Pro League. Het Zulte-Waregem van Francky Dury staat immers keurig in de top 5 en bewijst hiermee dat de zogenaamde ploegen met provinciaal karakter zoals Waregem (en in het verleden werd heel vaak Beveren dan in één adem mee uitgesproken), wél degelijk toekomst en een rol van betekenis in het hedendaagse voetballandschap kunnen vertolken.

Ondertussen maakt KSK Beveren zich sterk dat het door de KBVB opgelegde transferverbod, eerstdaags van de baan zal zijn. De club meent het nodige te hebben gedaan in het betreffende dossier waardoor opnieuw eventueel inkomende transfers tot de mogelijkheid behoren.

PVW