StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* David Penneman vindt genade bij de weergoden.
De wedstrijden in de Exqi League die voor komende woensdag 13 januari waren voorzien, zijn zoals algemeen werd verwacht, afgelast. Een nieuwe speeldatum is er nog niet. Op woensdag 3 februari speelt Beveren al een uitgestelde wedstrijd, nl; die van de negentiende speeldag tegen KVSK United. Het ziet er dus naar uit dat trainer David Penneman op goeie voet leeft met de weergoden, want afgelopen vrijdag nog tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Supportersvereniging, smeekte Penneman nog voor wat extra tijd om in alle sereniteit en met kans op succes, de terugronde voor te bereiden. Hij krijgt dus alvast een weekje langer dan verwacht en het zal snel moeten keren boven ons hoofd of ook volgend weekend zullen weer heel wat wedstrijden van de kalender worden afgevoerd.

* Collen reist Clijsters achterna.
Dat ons bestuurslid Ronny Vanderbiesen meer dan één boontje heeft voor Kim Clijsters, is een publiek geheim. Dat Ronny die bonen moet delen met tweevoudig Rode Duivel Pieter Collen is minder bekend en zal de Puursenaar die anders niet zo vlug uit zijn lood is te slaan, toch wel wat nerveus maken. Ik zal je geruststellen Ronny : ik leid Collens voorkeur voor Kim af aan het feit dat vandaag bekend raakte dat Pieter tot het einde van het seizoen gaat voetballen voor een Australische eersteklasser uit Brisbane en laat dat nu uitgerekend de plaats zijn waar Kim afgelopen weekend een nieuw en zoveelste hoofdstuk aan haar schitterende tenniscarrière wist toe te voegen na een bloedstollende finale tegen Hennin. Toen ik deze morgen het bericht over Collens vertrek naar Brisbane las, dacht ik aanvankelijk aan een soort bedevaart om er Clijsters te gaan eren, maar uitgebreider speurwerk heeft uitgewezen dat het wel degelijk voor het voetballen zou zijn. Een mooie uitdaging alleszins voor de 29-jarige Collen die met Beveren niet meteen op de gelukkigste periode uit zijn carrière kan terugblikken. Slaap dus gerust op je beide oren verder Ronny !

* Kom Ivoorkust vrijdagavond aanmoedigen in Den Belly’s.
africacup Om 17 uur spelen Yaya Touré, en maats hun eerste groepswedstrijd op de Afrika Cup in Angola. Tegenstander is het bescheiden Burkina Faso met wellicht Kéré van Charleroi in zijn rangen. Nu Togo dat in dezelfde groep was ingedeeld vanwege een brutale aanslag op de spelersbus waarbij 3 slachtoffers vielen te betreuren, op verzoek van de Togolese president naar huis is teruggekeerd, mag worden aangenomen dat Ivoorkust en Ghana een maatje te sterk zullen uitvallen voor Burkina Faso. Morgen lezen jullie hier meer over de partij van Ivoorkust met ongetwijfeld meerdere ex-Beverenspelers tussen de lijnen. De wedstrijd is overigens (net zoals alle partijen van de Afrika Cup) live te volgen op Eurosport. De aftrap is om 17 uur.

De interessantste wedstrijd in Groep B staat voor vrijdag 15 januari om 19.30 uur op het programma. Copa en Co nemen het dan op tegen het niet te onderschatten Ghana en dat zou best een leuke match kunnen worden. Wie interesse heeft om deze wedstrijd in Den Belly’s te bekijken, zak gerust eens af naar de Sint-Amandsesteenweg. Op dat moment is er bestuursvergadering en dat kan dus gezellig worden. ’t Zal zeker met veel heimwee kijken worden naar de ontbolstering van een talentbom die een klein decennium geleden op de Freethiel explodeerde. Laten we samen nog eens genieten van die ongekende weelde waar we thans alleen maar van kunnen dromen.

De Afrika Cup kende trouwens zondagavond een vliegende start. Gastland Angola voetbalde een comfortabele 4-0 voorsprong bijeen tegen Mali, maar in een knettergekke laatste tien minuten (deed mij denken aan Antwerp-Sofia van destijds), konden de Malinezen nog tot 4-4 terugkomen. ’t Zal feest geweest zijn ten huize Dissa ! Uitblinker bij Mali was de ook bij Barcelona steeds meer gewaardeerde Keita. Als de openingswedstrijd van gisterenavond een referentie is voor het spektakelgehalte van de volgende wedstrijden, liggen nog enkele boeiende voetbalweken in het verschiet.

PVW