StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Gino Daman opvolger van David Penneman als beloftencoach.
Dat duivel-doe-al David Penneman niet langer de beloften onder zijn leiding zou hebben, lag uiteraard in de lijn van de verwachtingen nadat hij als hoofdtrainer van KSK Beveren werd aangesteld. Penneman zal worden opgevolgd door Gino Daman die tot voor kort verantwoordelijk was voor de U19. Gino was eerder al aan de slag als trainer van de provincialers Verrebroek en Sinaai. Ook onze kersverse beloftencoach ziet het zitten zodra de wedstrijden van de reserven worden hervat, wekelijks zijn wedervaren met ons te delen waarvoor uiteraard hartelijke dank. Wij wensen Gino en zijn mannen nog een schitterende tweede ronde toe en hopelijk kunnen de Beverse doublures een rol van betekenis blijven spelen in de kampioenschapsrace.

* Transferverbod opgeheven.
Een Vlaamse krant maakte begin deze week melding over het opheffen van het transferverbod van KSK Beveren. Eerder al had PR André Bolsens op de nieuwjaarsreceptie van de Supportersvereniging afgelopen vrijdag dit goeie nieuws aangekondigd. Het zit er dik in dat de club morgen, maar wellicht in de loop nog van deze week, met versterking van de groep naar buiten zal komen. We houden jullie uiteraard op de hoogte.

* Romaric en Sevilla schakelen Barcelona uit.
Vorige week zorgde Sevilla voor een heuse stunt door in de heenwedstrijd van de achtste finales van de Copa del Rey, de wereldkampioen van 2009 in eigen huis met 1-2 te verslaan. Omdat men met Barça nooit klaar is vooraleer de ref de laatste keer heeft gefloten, hadden velen verwacht dat Guardiola en Co in Sevilla de scheve situatie nog zouden rechtzetten, maar daarin is het net niet geslaagd. De Catalanen gingen wel met 0-1 winnen in Sevilla, maar omdat de thuisploeg met 1-2 had gewonnen in Barcelona, was de uitschakeling een feit. Nochtans was Barcelona in een bijzonder sterke tweede helft meerdere keren dichtbij de 0-2, maar het bleef bij het in de 64e minuut gescoorde doelpunt van Xavi. Met een scherpe Ibrahimovic was Barcelona zeker een ronde verder geraakt, al dient onderstreept dat ook de thuisploeg in de eerste helft en omdat de bezoekers genoodzaakt waren risico te nemen, een tweetal opgelegde doelkansen onbenut lieten. Lionel Messi schitterde bij momenten alsof hij zijn beste vorm te pakken had. En Romaric dan vragen jullie zich af ? Ja, hij was erbij en liet van zich spreken. Toen hij in de blessuretijd werd vervangen ‘geen idee of het uit tactisch oogpunt was of gewoon omdat hij door zijn beste krachten heen zat), ging hij compleet door het lint en zocht de confrontatie met enkele ploegmaats waaronder Dragutinovic. Sevilla bekert verder en treft in de kwartfinales Deportivo, maar het zou mij verbazen als de zaak-Romaric intern bij Sevilla geen staartje zou krijgen. Het Sevilla van Romaric mag dus volgende week opnieuw aan de bak tegen Depor, terwijl het Barcelona van Yaya zijn overvolle kalender een tikje minder belastend heeft gemaakt.

PVW