StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal NABESCHOUWING BEVEREN-EUPEN.

Penneman debuteert knap en Beveren speelde bevrijdt.

Het was lang geleden, maar zaterdagavond stond er nog eens een hecht Bevers blok tussen de lijnen en dat kostte co-leider Eupen al meteen twee dure punten in de race naar de hoogste onderscheiding in de Exqi League. Het is een waarheid zo groot als een koe dat je op de plaats waar Beveren momenteel gerangschikt staat amper iets opschiet met één puntje, maar laten we vooral niet vergeten hoe ziek deze ploeg wel was tot het moment dat Johan Boskamp werd ontslagen. Van dit standpunt vertrekkende kunnen we alleen maar tot onze grote opluchting vaststellen dat KSK Beveren nog leeft en dat het met de mentaliteit van zaterdagavond ver van kansloos is om de operatie redding tot een goed einde te brengen. Natuurlijk, één zwaluw maakt de lente niet en het knappe resultaat tegen Eupen vraagt uiteraard om bevestiging volgend weekend bij het immer lastige Tubeke.

Ondanks het veelbelovende vertoon van eergisteren, was er gelukkig bij de supporters nog geen sprake van euforie. Wel de deugddoende vaststelling dat het goed was en wanneer er één ploeg had moeten winnen, was het Beveren geweest. Die conclusie te mogen trekken na een wedstrijd tegen medeleider Eupen, laat onze Beverse supportersharten weer een tikkeltje sneller slaan. Wat David Penneman in amper een paar weken tijd heeft gerealiseerd, mag gezien worden. Hij moest echt van nul beginnen en koos daarom in de eerste helft resoluut voor een goeie organisatie, want daar valt of staat vaak alles mee. Toen bleek dat die organisatie het drie kwartier prima had uitgehouden, werd aan de rust het commando gegeven om naar meer op zoek te gaan. Dat misschien wel de beste man op het plein voor “meer” zorgde, is wellicht symbolisch voor de metamorfose die Beveren heeft ondergaan. Jeffrey Rentmeister speelde als herboren en alsof alle ontegensprekelijke heisa van het afgelopen jaar, met de sneeuw was meegesmolten. En daar waar ik het voorbije half jaar met moeite een speler kon noemen die zijn normale niveau haalde gedurende meerdere weken, was het ditmaal met een vergrootglas zoeken naar iemand die uit de toon viel. Integendeel, iedereen had duidelijk een tandje bijgestoken in het volle besef dat dit de enige manier is om uit het dal te klimmen en het was dan ook een aangrijpend en weinig gezien tafereel te merken hoe de Beverse spelers nagenoeg in blok bij het doelpunt van Rentmeister, de bank in hun vreugde betrokken.

Als straks onze Nigeriaanse aanwinst het goede kan bevestigen dat hij op training liet zien, zit een goeie terugronde er zeker in. Volgens David Penneman is het een type speler zoals Beveren er niet meteen eentje in zijn kern heeft, nl. iemand wiens grootste kwaliteit is om de andere jongens beter te laten voetballen. Als die voorspellingen uitkomen kunnen ongetwijfeld andere jongens zoals bv. Stijn De Wilde, eindelijk tonen waarvoor ze zijn aangetrokken.

Patrick Van Wesemael.