StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal VOORBESCHOUWING TUBEKE – BEVEREN.

Het goede bevestigen in Waals-Brabant.

Morgenavond trekt KSKB naar Tubeke in de hoop en overtuiging er de lovende commentaren die afgelopen weekend werden geoogst, te bevestigen. Het wordt geen makkie, want Tubeke is geruisloos opgerukt naar een keurige vijfde plaats in de rangschikking met amper een drietal puntjes minder dan de nr. 3 KVSK United. Het heeft dus nog alle kansen in eigen handen om na de reguliere competitie een gooi te doen naar deelname aan eindrondevoetbal.

Dat de Waals-Brabanders vandaag hoog staan in het klassement, mag gerust een verrassing worden genoemd voor wie Tubeke op de derde speeldag aan het werk zag op de Freethiel. Het was een wedstrijd tussen op dat moment twee zeer matige ploegen waarbij Beveren voor een keertje het geluk aan zijn zijde had en met een treffer van Kristof Snelders de volle pot pakte. Dat dit Tubeke nu bij de subtop hoort, is knap werk van de technische staf en spelers, maar toont ook aan dat er voor Beveren veel meer mogelijk was dit seizoen dan moeten strijden voor het behoud. Onze ploeg heeft op uitzondering van Tubeke en Doornik zowat tegen iedereen punten verspeeld, maar zelden of nooit lag het onder, maar was het ook niet beter. Enkel in Lierse kan je met een 6-0 pandoering niet spreken van een evenwichtige partij.

Een klein weekje na de bijzonder hoopgevende verrichting tegen Eupen, wordt er met buitengewone belangstelling uitgekeken naar de lastige verplaatsing in en tegen Tubeke. Vorig weekend waren alle spelers bereid een tandje bij te steken om hun goede bedoelingen te onderstrepen en hun geloof in trainer Penneman en een goeie afloop van het seizoen, kracht bij te zetten. De verdiende overwinning bleef uit, maar de prestatie was overtuigend en voor het eerst dit seizoen (op de thuismatch tegen Antwerp na misschien), liet de spelersgroep blijken van potentie bewonderen. Waarvan bijna iedereen overtuigd was dat het er in zat, kwam er ditmaal uit. Als alle Beverse neuzen die tussen de lijnen staan in dezelfde richting wijzen, heeft Beveren een meer dan degelijke ploeg, maar daar schuilde juist het probleem. Er stond geen elftal op het veld, maar een onsamenhangend stel voetballers waarbij gelukkig voldoende individuele klasse aanwezig was om hier en daar wat punten te sprokkelen. David Penneman komt de verdienste toe op relatief korte tijd klaarheid te scheppen over warheen hij met zijn mannen wil en wat ze er moeten voor doen om er bij te horen. Het verleden bannen uit de zieke kopjes en met frisse moed en een overdosis aan enthousiasme, de strijdbijl hanteren. Met die ingesteldheid is veel mogelijk en nog niets verloren.

Tijdens de winterstop moest Tubeke zijn goalgetter Jérémy Perbet naar onze Wase buren uit Lokeren laten vertrekken en dat zal ongetwijfeld als een aderlating worden ervaren. Maar er blijft voldoende kwaliteit over (ook in de spits) om KSKB morgen een lastige avond te bezorgen. Beveren kan haast zeker voor deze uitwedstrijd nog geen beroep doen op zijn nieuwste Nigeriaanse versterking.

Twee jaar geleden verloor Beveren op de openingsspeeldag met 2-1 in Tubeke. Na een 2-0 achterstand kon Ibou op strafschop nog milderen tot 2-1, maar ondanks bibbergeld hield Tubeke zijn voorsprong vast. Vorig weekend ging Tubeke schijnbaar vlotjes winnen in Tienen, maar in zijn laatste thuiswedstrijd bleef het bij een brilscore tegen Turnhout.

Heeft Beveren afgelopen zaterdag de basis gelegd voor een eerste uitzege, of zullen we moeten ervaren dat uit een diep dal klimmen een geleidelijk-aan-proces is. Een hopelijk positief antwoord volgt morgenavond omstreeks 22 uur.

Patrick Van Wesemael.