StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Vertrekt ook Ceesay richting Nieuwkerken ?
Nu KSK Beveren bijkomende Nigeeriaanse versterking in de aanval vond, is het niet uitgesloten dat Sidy Ceesay tijdelijk aan buur Nieuwkerken zal worden uitgeleend. Beveren en Nieuwkerken zouden een transfer op uitleenbasis wel zien zitten, maar of ook Ceesay zelf een overgang overweegt, valt nog af te wachten. Moet Sidy hopen op bijkomende speelgelegenheid in Beveren en mee het gewicht van de operatie redding op zijn nog jonge schouders torsen, of toch een “tijdelijk” stapje lager zetten in de hoop daar zijn ontegensprekelijk scorend vermogen scherp te stellen, het wordt geen gemakkelijke keuze. Duidelijkheid vermoedelijk in de komende uren. Lee-Roy De Keersmaecker vertrok in de winterstop ook al richting Meesterstraat in Nieuwkerken.

* Beloften vanavond aan de slag tegen Tubeke.
Gino Daman debuteert vrijdagavond als beloftencoach van KSK Beveren en dat met een thuiswedstrijd tegen Tubeke. Gino schoof na de promotie van David Penneman, op zijn beurt een trapje hoger en ruilde de –19 voor de beloften. Met welk team hij de terugronde zal betwisten, hangt grotendeels af van wie op het laatste moment onze club verlaat of je zou ook kunnen stellen, wie niet weggeraakt. Wie de Beverse beloften onder leiding van Gino Daman graag aan het werk wil zien, zakt vanavond om 20 uur af naar de Freethiel.

* Copa en Co zondag in de kwartfinales.
Met 4 punten uit 2 gespeelde wedstrijden, kwam Ivoorkust als winnaar uit de gehavende groep B van de Afrika Cup in Angola. Dat leverde de Olifanten (ook wel Black Stars genoemd), een kwartfinale op tegen Algerije. Vanaf nu is het dus pure ernst, want in ddeze fase van het kampioenschap, is verlies synoniem met koffers pakken. De wedstrijd Ivoorkust-Algerije staat voor komende zondag 24 januari geboekt en wordt om 20u30 afgetrapt. Wel vast staat dat beide kwartfinalematchen van zondag en ook die van maandag, rechtstreeks via Euro Sport in beeld worden gebracht. Zetten Copa, Boka, Eboué, Yaya touré en Gervinho een belangrijke stap richting halve finales, of zorgt Algerije voor een stunt door één van de favorieten uit te schakelen, zondag brengt ons weer een stapje dichter bij de ontknoping van deze gezellige Afrika Cup.

PVW