StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal Beloften zetten 2010 met winst in.

Gino Daman mag terugblikken op geslaagd debuut.

De Beverse beloften hebben vanavond met 2-1 gewonnen van Tubeke. Pennemans opvolger Gino Daman kan dus tevreden terugblikken op een geslaagd debuut als sportief verantwoordelijke van de Beverse doublures.

Na 25 minuten klommen onze jongens op voorsprong toen aanwinst Amodou de 1-0 op een schoteltje aanbracht voor Zoran Kokot. Kort daarna en na weinig secuur verdedigen van Beveren, kon een bezoekende speler alleen opdagen voor Jordy De Jonghe die kansloos was (1-1). In de 44ste minuut werd Yannick Aerts te zwaar bestraft voor een fout waardoor Geel-Blauw een volledige tweede helft met 10 man verder moest.

Beveren gaf met die man-minder-situatie geen aangeslagen indruk en kwam eigenlijk nooit in de problemen. Integendeel zelfs, met enkele wissels wilde coach Daman in het slotkwartier nog voor de volle pot gaan en Gino had om het met zijn eigen woorden uit te drukken “het beginnersgeluk” aan zijn kant. Wesley Vanbelle trapte een voorzet die door een ongedekte spits Amodou werd binnengekopt. De overwinning was binnen en dat is als debuterende coach altijd leuk meegenomen. Onthouden we nog de sterke partij van Sidy Ceesay en bij mijn weten het opmerkelijk positief debuut ook van de zestienjarige middenvelder Aaron Verwilghen. Wat ik nog kan meegeven is dat Kalala en Kokot vroegtijdig werden vervangen en in aanmerking komen om morgen in Tubeke bij de 14 te zijn.

Ziehier de opstelling van KSK Beveren :

1 jordy de jonghe
2 nathan dhaemers
3 yannick aerts
4 jordy van cauteren
5 kalala
6 aron verwilghen
7 sidy ceesay
8 marvin peersman
9 amodou
10 zoran kokot
11wesley van belle

wisselspelers:
12 lauren pringels 70 min in voor marvin peersman ( u 19 )
13 roy bultheel 70 min in voor zoran kokot
14 sven van nevel 75 min in voor kalala
15 bram de bruin

ps : ook marvin peersman werd gewisseld in functie voor de wedstrijd van vanavond op TUBEKE .

Patrick Van Wesemael.