StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Lacroix terug naar zijn heimat.
Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het definitief. Michaël Lacroix keert na één seizoen Beveren terug naar het Bergéstadion in Tienen. Lacroix werd een jaar geleden met grote verwachtingen naar de Freethiel getransfereerd, maar kon er op geen moment imponeren. Er lopen in de Klapperstraat weinig spelers rond die tot zoveel in staat zijn op een voetbalveld als Michaël, maar in het kopje zat het vaak niet goed. Hoe lovend de scoutingcommentaren ook waren, Lacroix heeft bij Beveren nooit laten zien waarvoor hij werd gehaald, nl. de ploeg beter doen draaien. Nu hoopt hij in Tienen onder de vleugels van Daniël Nassen weer de oude te kunnen worden. Jammer toch dat de Beverse supporters de echte Lacroix niet hebben gekend. We wensen Michaël veel succes bij zijn nieuwe werkgever en reken maar dat we in het onderlinge duel met Tienen een supergemotiveerde Lacroix mogen verwachten.

* Copa mag zijn koffers pakken.
Zondagavond heeft medefavoriet voor de Afrika Cup Ivoorkust, de kwalificatie voor de halve finales in blessuretijd uit handen gegeven. Toegegeven, de optie hierop hadden Copa en maats ook pas in de 89ste minuut genomen.

Er ware nog geen 4 minuten gespeeld toen Chelsea-spits Kalou de Ivorianen op voorsprong zette. De Olifanten waren bijna voortdurend in balbezit, maar toch moest Copa enkele keren gevat tussenkomen. In de 40ste minuut kwam Algerije op gelijke hoogte. Na rust veranderde het spelbeeld nauwelijks en uitgerekend op het moment dat iedereen zich had neergelegd bij verlengingen, leek Keita met de 2-1 voor de haast zekere kwalificatie te zorgen, maar daar dachten de Algerijnen anders over. De verlengingen waren amper afgetrapt of het stond al 2-3. Ivoorkust, zonder de geschorste Eboué, ontwikkelde nog meer druk en een geldig doelpunt werd in de slotfase nog afgekeurd. Het bleef bij 2-3 waardoor de Ivorianen hun rol als favoriet niet konden waarmaken en ongetwijfeld teleurgesteld zullen afdruipen. Uiteraard zegt deze tegenvallende Afrika Cup van Ivoorkust niets over hun kansen op het WK in Zuid-Afrika deze zomer. Daar is het ondergebracht in de groep des doods met als ik me niet vergis Brazilië, Portugal en Zuid-Korea. Wellicht is het dan minder favoriet in zijn groep en krijgen we het echte Ivoorkust te zien.

* Vrijdag bingo.
Gewoon ter opfrissing van het geheugen : nu vrijdag 29 januari om 20 uur gaat onze bingoavond door in Den Belly’s. Leden betalen 5 euro om mee te spelen, niet-leden 7 euro. Graag schrijfgerief meebrengen als het kan. Er zij zoals steeds prachtige prijzen te winnen.



PVW