StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal NABESCHOUWING AFC TUBIZE – KSK BEVEREN.

Puike prestatie wordt niet naar waarde uitbetaald.

Na het knappe gelijkspel vorige week tegen Eupen, was het met buitengewone interesse uitkijken of KSKB zaterdagavond een verlengstuk kon breien aan die prima prestatie op bezoek bij subtopper Tubeke. Beveren speelde er alvast zijn beste eerste helft van het seizoen op verplaatsing (de bekermatch in Roeselare niet meegerekend) en bewijst daarmee dat de wedstrijd tegen Eupe geen toevalstreffer was. KSK Beveren doet opnieuw mee en er blijkt plots een hecht blok tussen de lijnen te staan dat kan knokken, combineren en ook resultaten boeken. Indien de Tubeekse doelman niet in zijn dagje was geweest, had Beveren zaterdag ongetwijfeld de eerste driepunter buitenshuis mogen optekenen.

Dat de tweede helft een stuk minder was en onze jongens gedurende een halfuur geen voordeel konden puren uit een numerieke meerderheid, is jammer, maar maakt gewoon deel uit van een onvermijdelijk groeiproces. Natuurlijk zouden we met onze grote honger naar goed voetbal en betere resultaten de boel willen forceren, maar het Beveren van trainer David Penneman heeft ontegensprekelijk een metamorfose ondergaan en we zijn er ons van bewust nog wel eens vaker tegen een opdoffer aan te lopen, maar het ziet er naar uit dat ook positieve verrassingen, misschien al tegen Oostende zaterdag, opnieuw tot de mogelijkheden gaan behoren en voor wie ons in de heenronde bij momenten zag krasselen, is dat bijzonder hoopgevend.

En alhoewel er vaak wordt beweerd dat je met een puntje niet veel vooruit komt, begint ons klassement er met de week een tikkeltje minder dramatisch uit te zien. Laten we met de beide voeten op de grond blijven, maar er begint weer wat licht te schijnen aan het einde van de tunnel en dat geeft de burger moed. De laatste 4 wedstrijden werd Lemmens amper één keer gepasseerd en dat wijst op een toenemende zin voor organisatie. Enkel vooraan wringt het schoentje nog wat, maar als Beveren blijft spelen zoals tegen Eupen en Tubeke, dan gaan die ballen er gegarandeerd straks vlotjes in. Alhoewel hij nog geen flits van zijn klasse liet bewonderen, zit ik eigenlijk te wachten op dat eerste competitiedoelpunt van Stijn De Wilde. Wedden dat we dan misschien (eindelijk) en ontketende Stijn zullen leren kennen ? iets in mij zegt, maar dat is louter intuïtief, dat die nog dit seizoen van betekenis voor onze club zal zijn. Op naar de interessante confrontatie met Oostende, want als ons ploegske speelt zoals de voorbije 2 matchen, dan krijg ik en met mij ongetwijfeld veel andere supporters van KSKB, er weer ongelooflijk veel zin in. Een voorbeschouwing van deze partij volgt in de loop van de week.

Patrick Van Wesemael.