StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal VOORBESCHOUWING BEVEREN – OOSTENDE.

Bedankt Sporting Lokeren.

Zo dikwijls zal het wel niet gebeuren dat we onze Wase buren uit Lokeren moeten “dankjewel” zeggen, maar voor de tweede opeenvolgende maal speelt Beveren tegen een ploeg die de week voordien offensief werd verzwakt door Sporting Lokeren. Vorig weekend was dat het geval voor Tubeke en Jérémy Perbet en aanstaande zaterdag moet Oostende het op de Freethiel stellen zonder zijn seizoensrevelatie Benjamin Mokulu. De 21-jarige Belg die al 10 keer trefzeker was, verhuisde de afgelopen dagen naar Daknam waar hij moet proberen het scoringsprobleem van Lokeren op te lossen. Vandaag werd in dat verband ook ex-Beverentrainer Emilio Ferrera door preses Lambrecht aangesteld om Sporting uit zijn benarde klassementspositie te redden. Nu doet KSKB er natuurlijk zaterdag goed aan de ploeg van Thierry Pister (ook hij is voormalig Beverencoach) niet te onderschatten, maar het vertrek van Mokulu is zonder twijfel een aderlating voor de kustploeg die bezig is aan een keurig parcours.

Na 2 zeer verdienstelijke draws tegen toonaangevende ploegen in de Exqi League (Tubeke en Eupen), moet Beveren zaterdagavond tegen Oostende op zoek naar een broodnodige derde seizoenszege. Gemakkelijk zal dat in geen geval worden, want KVO heeft de smaak te pakken en zette het voorbije weekend forfaitcijfers op het scorebord tegen rode lantaren Club Luik. In die partij was er een hoofdrol weggelegd voor de inmiddels naar Lokeren vertrokken Mokulu. Maar laat van enige onderschatting geen sprake zijn, want Oostende is meer dan Mokulu alleen. Thierry Pister heeft een fris elftal op de been gebracht en dat valt of staat niet enkel met Benjamin Mokulu. Beveren van zijn kant moet trachten de knappe thuiswedstrijd van 2 weken geleden tegen Eupen, over te doen en ditmaal liefst met de volle inzet als beloning. In de heenwedstrijd op 11 september boekte onze jongens een mooie 1-1 en zorgde Lardenoit halverwege de eerste helft voor de 0-1.

Het wordt zaterdagavond uitkijken naar het vermoedelijk debuut van de Nigeriaan Amodou. Uitgerekend op het moment dat David Penneman de sputterende Beverse motor aan de praat heeft gekregen, krijgt hij de luxe in de schoot geworpen van een bijkomende aanvaller.. Misschien is bijkomend hier niet goed gekozen, want volgens trainer Penneman is Amodu een type spits die anderen beter laat voetballen en scoren en in die rol kon tot nu toe niemand van de eigen spelers overtuigen.

Oostende vond tot nu toe 30 keer de weg naar het doel, terwijl doelman Van Ryckeghem zich 16 maal gepasseerd wist. Het past dus perfect de theorie toe die leert dat, als je telkens eentje meer scoort dan de tegenstander, men nooit in de problemen komt. Beveren op zijn beurt lijkt verdedigend zijn zaakjes stilaan op orde te krijgen, want in zijn laatste 4 duels werd slechts één doelpunt geïncasseerd. De nul houden leek een groot gedeelte van het seizoen een bijna onmogelijke opdracht, maar dat euvel lijkt nu grotendeels van de baan. Uiteraard mag de nul houden geen doel op zich zijn, want de Beverse supporters hebben nog wel wat tegoed.

Patrick Van Wesemael.