voetbal BELOFTEN ZETTEN TOON VOOR VANAVOND.

Beloften geven goede voorbeeld in Oostende.

De Beverse beloften vertrokken vrijdagavond naar Oostende met als inzet het verdedigen van hun koppositie die zij aan de vooravond van deze speeldag samen met Antwerp en KVSK United, delen. Het werd een vlotte 1-4 overwinning waarop helemaal niets viel af te dingen. Sidy Ceesay en Nathan d’Haemers werden na deze wedstrijd aangeduid om vanavond deel uit te maken van de zestien die het tegen KVO zullen opnemen.

Na 12 minuten mocht Wesley Vanbelle vanop de flank een vrijschop nemen en zijn indraaiende bal was zo keurig getrapt dat Beveren al meteen op voorsprong stond. In de 26ste minuut lag zwak Bevers uitverdedigen aan de basis van de Oostendse gelijkmaker, want verder bleef keeper Bram De Bruyn nagenoeg werkloos in het eerste bedrijf. Opnieuw Wesley Vanbelle lag in de 34ste minuut aan de basis van de Beverse voorsprong. Vanbelle trapte wederom een vrijschop die door Jordy Van Cauteren keurig in doel werd gedevieerd. Kokot was met een volley op voorzet van Peersman nog dicht bij de 1-3, maar uiteindelijk mochten de 22 acteurs met een 1-2 tussenstand opzoek naar een opwarmertje in de kleedkamer.

In de 52ste minuut fugeerde Nathan d’Haemers als assistgever en werkte Zoran Kokot de 1-3 binnen. 20 minuten later opnieuw Kokot met de actie en ditmaal Ceesay die voor de afwerking en de 1-4 winst zorgde. Gino Daman begint dus met een 6 op 6 aan een volgend hoofdstuk in zijn carrière. Dinsdagavond wacht hem en zijn elftal een warm onthaal in Lommel wanneer daar de onvervalste topper wordt gespeeld tegen medeleider United (het resultaat van KVSK van vrijdagavond is ons nog niet bekend).