StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal NABESCHOUWING BEVEREN – UNITED

Positieve maand januari is geen toeval.

De opmerkelijk positieve trend die zich in de maand januari aftekende, blijkt geen toeval te zijn en zet zich door in de eerste confrontatie van februari. Woensdagavond heeft na Eupen een tweetal weken geleden, nu ook KVSK United mogen ondervinden dat KSKB, uiteraard geļnspireerd door eigenbelang, wel eens een rol van betekenis zou kunnen vervullen in het boeiende titeldebat in de Exqi League.

Leider KVSK United begon sterk aan de partij en zette Beveren vanaf het begin vast op eigen helft. Veel gevaar leverde het allemaal niet op, maar doelman Erwin Lemmens moest toch enkele keren gevat tussenkomen. Na zowat 20 minuten moesten de Noord-Limburgers hun greep op de wedstrijd enigszins lossen waardoor KSK Beveren, zonder echter gevaarlijk te zijn, beter in de partij kon komen. Op slag van rusten haalde Steven Jacobs verwoestend uit, maar een alerte keeper Sengier voorkwam een op dat moment onterechte Beverse voorsprong.

United begon ook overtuigend aan het tweede bedrijf, maar ditmaal duurde het minder lang alvorens Beveren overnam. Het fysiek en gestalterijke United kreeg het moeilijk en mocht zijn doelman dankbaar zijn dat die met een aantal prima saves de nul kon houden. Onder impulsen van een beresterke Lardenoit, de alom aanwezigen Jacobs en Cousin en de bedrijvige Gertjan Martens, gaf het nauwelijks iets weg en prikte het af en toe een gaatje in de solide bezoekende defensie. De blancoscore bleef en Beveren kon alweer terugblikken op een uitstekende wedstrijd die het echter moeizaam begon, maar sterk afsloot. De weg naar boven is onmiskenbaar ingezet, maar er is nog een heel eind te gaan vooraleer er zekerheid zal zijn over het bijgestelde verwachtingspatroon. Meerdere ploegen onderaan voeren de druk op en onverwachtse resultaten zoals gisteren Tienen-OHL en Ronse-Turnhout, zullen wekelijkse kost worden, maar wellicht hebben ze dat in Tienen en Ronse ook gedacht bij het vernemen van het eindresultaat tussen Beveren en Oostende afgelopen zaterdag. Toch moeten we blijven van de eigen mogelijkheden uitgaan en wanneer KSKB de komende 15 matchen dezelfde winnaarsmentaliteit aan de dag legt, zal niet enkel het reddingsobjectief worden gehaald, maar staat ons nog heel wat lekkers te wachten op het gebied van voetbalgenot.

PVW