StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wat had de Freethiel afgelopen week in de aanbieding. Een beknopt overzicht :

Op vrijdag 29 januari gingen onze beloften stunten in Oostende. Gino Daman en zijn mannen voetbalden een 1-4 uitzege bij mekaar, goed voor de koppositie. Diezelfde avond was het ambiance troef in Den Belly’s tijdens onze jaarlijkse bingoavond. Het resultaat van de beloften werkte blijkbaar aanstekelijk op het fanion van David Penneman, want een dagje later deden zij in de sneeuw dit huzarenstukje nog eens over. De voorspelde topper bij de beloften van dinsdag 2 februari tussen United en Beveren kwam er door toedoen van de weersomstandigheden niet. Woensdag zakte leider KVSK United onder leiding van Franky Vanderelst af naar de Freethiel, maar zijn ploeg raakte niet voorbij een alweer fris en monter voetballend Beveren. Onze Nigeriaanse vuurtoren Amodou Abdullei debuteerde zaterdag verre van onaardig tegen Oostende, maar was midweeks niet speelgerechtigd tegen United. Na heel wat blessureleed maakte onze peter Wesley Vanbelle zijn rentree woensdagavond en hij deed dat absoluut niet slecht voor iemand die meerdere maanden van competitievoetbal verstoken bleef. Begin deze week kwamen KSK Beveren en Chakir Lmaknafi tot overeenstemming over het ontbinden van hun samenwerking. Chakir heeft zeker de mogelijkheden om een waardevolle voetballer te zijn, ook in de Exqi League, maar kon geen regelmaat in zijn prestaties leggen. Hij trekt nu naar de Nederlandse zaterdagamateurs van Hoek die er in de eerste afdeling spelen en waar hem heel wat Belgen in het verleden zijn voorafgegaan. Het ga je goed Chakir en weet je gesteund door de wetenschap dat je in staat bent schitterende wedstrijden te spelen voor je nieuwe werkgever en wie weet is dat een eerste stap naar een nieuwe en betere toekomst.

Maandagmorgen zag supportersclub Yellow & Blue Fanatics zich Olivier Baltach ontvallen. Olivier was een vurige fan van KSK Beveren en trouw lid van YBF. Hij nam zelf de beslissing om uit het leven te stappen en was nog geen 30 jaar. Mag ik namens Geel-Blauw Den Belly’s uit Bornem ons oprecht medeleven betuigen met de familie en vrienden van Olivier, evenals met supportersclub Yellow & Blue Fanatics die een goeie vriend veel te vroeg zien ontvallen.

Vrijdagavond om 20 uur staat de beloftenwedstrijd Beveren-Waasland op het programma en een dag later, op zaterdag 6 februari, trekt het Beverse fanion naar Puyenbeke. Zondag 7 februari wordt in bevordering een interessante wedstrijd afgewerkt met op de bank twee trainers met een Beverenverleden. Met Sint-Gillis-Waas – Bornem, want dat is de match die ik bedoel, zit enerzijds Robby Buyens als coach van Sint-Gillis op de bank, terwijl in de andere dug out ex-Beverentrainer Bart Selleslags zit die destijds Czernia opvolgde. In Bornem was een gehavend Sint-Gillis-Waas in de heenronde kansloos (3-0). Benieuwd met welke instructies beide sympathieke trainers hun elftallen zondagnamiddag tussen de lijnen zullen sturen. Van Bart Selleslags wordt, gezien ook de recente aanwervingen bij Bornem, wellicht een eindrondeticket verwacht, terwijl Robby Buyens zeker evengoed heeft gewerkt als hij Sint-Gillis-Waas net onder de subtop kan parkeren. Bart en Robby zijn ambitieuze gasten wiens potentieel hun huidige werkgever overstijgt, maar leergierig als ze zijn willen ze geen enkele stap in hun ontwikkeling als sportief verantwoordelijke, overslaan.

Tot slot : vandaag raakte bekend dat Alex Czerniatynski tot het einde van het seizoen de kans krijgt om reeksgenoot Doornik in de Exqi League te houden. Doornik-Beveren wordt op die manier een heel beladen duel waar de vonken wel eens zouden kunne van afspringen gezien de wederzijds grote belangen. Tot zover de samenvatting van een weekje Freethiel en laten we eerlijk zijn, het KSK Beverenleven lijkt nog even bruisend als weleer, afgaande toch op dit bescheiden weekoverzicht.

PVW