StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal VOORBESCHOUWING RS WAASLAND – KSK BEVEREN.

Kunnen de Wase Wolven de Beverse Leeuwen temmen ?

Zaterdagavond staat de Wase derby op het programma en het wordt een zwaar bevochten exemplaar. Beveren moet dringend op zoek naar zijn eerste overwinning buitenshuis om zijn behoudskansen kracht bij te zetten en voor Waasland wordt het duel er eentje van – winnen houdt de hoop levendig op de subtop – puntenverlies = een rustig en kommerloos seizoen wat zonder meer ook een knappe prestatie betekent.

Waasland-Beveren wordt een interessant duel om volgen. Voor de thuisploeg blijft het zoeken naar wat meer regelmaat in de prestaties waardoor zij opnieuw in aanmerking zouden komen voor een eindrondeticket. Vorig weekend ging het kopje onder bij Ronse en daar zal zijn ex-trainer Dirk Geeraerd wel een flesje op ontkurkt hebben, maar midweeks leverde de altijd lastige verplaatsing naar Wetteren een zeer verdienstelijk puntje op (0-0). Voor Beveren was januari 2010 de maand van de wederopstanding en afgelopen woensdag tegen leider KVSK United, werd die positieve lijn alvast met een paar dagen doorgetrokken. Maar hoe hoopgevend en verdienstelijk ook het hoofdstukje 2010 op sportief vlak voor KSKB mocht zijn, de opgelopen schade voor de winterstop was groot waardoor enige verslapping van de concentratie de komende weken, nog altijd zeer ernstige gevolgen kan hebben. De voortekenen laten echter het allerbeste veronderstellen. KSK Beveren staat er opnieuw en het is moeilijk spelers te noemen die uit de toon vallen. Vervangers nemen schijnbaar moeiteloos de taak van de titularis over (neem het voorbeeld van Wesley Vanbelle en Stijn De Wilde gisterenavond). Iedereen staat scherp en is bereid er zijn hoofd voor te leggen. Met die mentaliteit kan men naar de oorlog en oorlog zal er toch gemaakt moeten worden om het rampjaar 2009 zonder averij af te sluiten, want de concurrentie onderin is moordend.

Zaterdagavond kan Beveren opnieuw beschikken over zijn torens in de defensie en vooraan, want Joachim Van Damme en Amodou Abdullei zullen ongetwijfeld hun plaats in de basis terug opnemen. Bij Waasland is het wellicht uitkijken naar nieuwkomer Bjorn De Wilde van wie wordt verwacht dat hij het scoringsprobleem van de gastheren (wie heeft daar tegenwoordig geen last van), kan verhelpen. Waasland-Beveren is een wedstrijd waarin geen van beide ploegen iets opschiet met een draw en precies daarom wordt bestempeld als een interessante confrontatie. Dat het beste paard zaterdagavond de haver mag krijgen

Patrick Van Wesemael.