StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal NABESCHOUWING WAASLAND – BEVEREN.

Terug op aarde.

Zaterdagavond heeft Waasland er voor gezorgd dat de Beverse entourage, zij het ietwat onzacht, terug op aarde is aanbeland na een vermakelijk verblijf van een drietal weken in droomland. Wie weet moeten we onze Wase buren straks zelfs dankbaar zijn voor dit vervelend moment van zaterdagavond, want er zijn ongetwijfeld een aantal lessen te trekken uit het verhaal Waasland-Beveren van het voorbije weekend.

Het is menselijk en begrijpelijk, maar na zoveel kommer en kwel op sportief gebied, was de maand januari een verademing. De deugddoende, maar vooral ook sportief uitstekende prestaties tegen Eupen, Tubeke, Oostende en United, deden de langdurig gekwetste Beverse supportersharten, weer sneller slaan. De trainerswissel Boskamp-Penneman heeft de ploeg opnieuw een identiteit gegeven. KSK Beveren is wederom tot leven gekomen en daar zal de jammere nederlaag van zaterdagavond op Puyenbeke, niets aan veranderen. Misschien komt dit verlies wel (maar het hoefde uiteraard niet voor mij) net op tijd om iedereen te laten beseffen dat de naam KSK Beveren geen garantie is op winstpartijen in geschenkverpakking. Voor elke meter grond, voor elk duel en voor elk punt zal moeten worden gestreden tot het bittere einde. We hebben voldoende kwaliteit in huis om het behoud te verzekeren, maar onvoldoende om het ENKEL op basis van die kwaliteit, te doen. In de hierboven geciteerde duels uit de top en subtop, heeft KSKB bewezen ook over vechtlust en karakter te beschikken en gekoppeld aan het aanwezige talent, bleek dat wél een succesformule te kunnen zijn. Maar zoals tot vervelens toe herhaald, er is in de heenronde overdreven kwistig met punten gemorst zonder dat er werd ingegrepen en die achterstand ophalen en omzetten naar een veilige marge, zal geen simpele zaak worden.

En wat moeten we nog weten over de streekderby van afgelopen weekend : een lichtgevleide voorsprong van Waasland aan de rust, maar de uiteindelijke winst werd zeker gewettigd op basis van een sterkere tweede helft van de thuisploeg. Beveren combineerde voor rust niet onaardig en had via Amodou best kunnen scoren in die periode, maar over de volle 90 minuten bekeken werden er te weinig kansen bijeengevoetbald en was het passenspel te slordig. De mannen van het trainersduo De Roover-De Maesschalck waren net iets attenter en konden dit verzilveren met goals van Rachid Bourabia in elke speelhelft. Nogmaals, geen man over boord voor KSK Beveren, maar tegen een onder stoom geraakt Dender moet er zaterdag niet meer of niet minder dan gewonnen worden. Spijtig dat Amodou Abdullei die op korte tijd liet zien een aanwinst te zijn voor onze club, zijn ploeg zowel zaterdagavond als vermoedelijk nog 1 of 2 speeldagen, door ongehoord gedrag in de steek laat. Zelfbeheersing is een voorname eigenschap als spits, niet enkel om koelbloedig te blijven in de afwerking, maar vooral ook om zijn revanchegevoelens ten opzichte van vaak genadeloze verdedigers, te onderdrukken.

Patrick Van Wesemael.