StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal VOORBESCHOUWING KSK BEVEREN – FCV DENDER.

Hoofdrolspelers van de heenronde staan nu langs de zijlijn.

Dat het trainerswereldje nog onzekerder is dan de beurs dezer dagen, zal niemand verbazen. Vorig seizoen probeerden Boskamp en Asselman mekaar nog te begrijpen als sportief verantwoordelijken van FCV Dender. Op 25 september (amper 5 maanden geleden) stonden Boskamp en diezelfde Asselman tijdens Dender-Beveren lijnrecht tegenover mekaar en komend weekend voor de terugwedstrijd op de Freethiel, is van beide coaches geen sprake meer en zullen Vital Borkelmans en David Penneman trachten hun respectievelijke clubs naar veiliger oorden in de rangschikking te loodsen.

KSK Beveren nam in Dender op de zevende speeldag een moeizame start en kwam binnen het kwartier op achterstand door toedoen van ex-Beverenspeler Imschoot. Maar Geel-Blauw herstelde daarna het evenwicht en kon aan de rust al een draw claimen. In de tweede helft was het compleet baas, maar miste de kansen of zag ze verijdeld door de Denderse portier. Het verdiende puntje of meer kwam er niet. Knap vond ik het van Patrick Asselman dat hij na de wedstrijd ruiterlijk toegaf dat Dender goed was weggekomen, want veel van zijn collega’s zouden in dezelfde situatie het verhaal danig hebben gedraaid en gekeerd tot het een verdiende overwinning van de thuisploeg was geworden. Meest vervelende moment uit die wedstrijd was de zware blessure van Erwin Lemmens na een botsing met ex-ploegmakker Henri Munyaneza die nadien nog rood zou krijgen. Maar Lemmens bewees uit een soort hout te zijn gesneden dat ondertussen nog moeilijk is te vinden, want amper een tweetal weken later maakte hij in Lierse al zijn wederoptrede (weliswaar om er zich zesmaal te moeten omdraaien).

Wie het klassement van de Exqi League in ogenschouw neemt, kan niet anders dan concluderen dat Dender de ploeg van de regelmaat is. Het won 7 keer, verloor zevenmaal en (wat dachten jullie), het werd ook zeven keer een puntendeling. Dender scoorde 28 goals tot nu toe en incasseerde er evenveel. En hoeveel punten zouden ze hebben ? Juist, 28. Kortom, een elftal met balans en ook kwaliteiten, want een sprongetje van de bovenste plaats in de rechterkolom naar een zitje zo tussen plaats 7 en 9 is nog perfect mogelijk voor het team van trainer Vital Borkelmans die een tweetal weken geleden Patrick Asselman opvolgde en zijn ploeg 6 op 6 zag boeken.

Voor KSK Beveren is het benieuwd uitkijken hoe de ploeg zal reageren na de opdoffer van zaterdag jl. in Waasland, want een teleurstelling was de 2-0 wel degelijk. RS Waasland heeft absoluut geen slecht elftal, maar bij voorbaat hoef je er niet kansloos te zijn. Spijtig toch dat Amodou Abdullei voor wie trainer Penneman een hoofdrol ziet weggelegd, 2 matchen verstek moet laten gaan vanwege zijn ongecontroleerd gedrag op Puyenbeke. KSKB mag vanaf zaterdag beginnen aan een minicompetitie van 14 speeldagen waarin dus 42 punten te verdienen zijn. Als het daarvan de helft kan binnenhalen, is de Exqi League voor volgend seizoen opnieuw een feit. Het worden nog lastige maar interessante weken, want waar hoogspanning hangt, willen de mensen wel vertoeven.

PVW.