StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal NABESCHOUWING BEVEREN – DENDER.

Match uit de Boskamp-doos.

De inspanningen van heel wat Beverse supporters om zaterdagvoormiddag het terrein sneeuwvrij te maken, werden ’s avonds helaas niet beloond door de spelers met een noodzakelijke driepunter. Beveren speelde een zeer matige wedstrijd waarin nochtans alles wat kon meezitten, ook daadwerkelijk in de schoot werd geworpen.

Er wordt vaak gezegd dat als je in de hoek zit waar de klappe vallen, men niet op het minste tikkeltje meeval hoeft te rekenen, maar daar mocht Beveren zaterdagavond absoluut niet over klagen. Een droomstart nemen en na 3 minuten op voorsprong staan, nog voor het verstrijken van het halfuur de tegenstander een aartsdomme rode kaart zien pakken (tweemaal geel), met een persoonlijke inspanning/wereldgoal (het was niet eens een kans) toch weer op winst klimmen en al dat fraais zomaar uit handen geven, het was echt niet mooi om zien. Uiteraard zou er met een secure Erwin Lemmens na het laatste fluitsignaal waarschijnlijk een andere eindstand op het scorebord hebben gestaan, maar vraag is of we in de eerste helft de match niet hebben verloren. In dat gedeelte van de wedstrijd speelde Beveren ook met tien man, want, alhoewel zaterdag meerdere jongens onder hun niveau speelden, was het toch vooral Marvin Peersman die totaal geen bal raakte en voortdurend door zijn tegenstander werd gepasseerd alsof hij lucht was. Geen moment viel het op dat Beveren een numerieke meerderheid had en dat is menselijk en kan je als speler overkomen, maar nagenoeg de hele tribune vond het vreemd dat er op zo’n moment geen reactie vanop de Beverse bank kwam. Toen ik het publiek hoorde reageren bij elke gemiste interceptie van Marvin, voelde ik met de jongen mee en hoopte dat de trainer hem uit zijn lijden zou verlossen.
Maar zoals opgemerkt, deze nederlaag enkel en alleen toeschrijven aan één speler zou onterecht zijn. Beveren herviel (hopelijk eenmalig) wederom in zijn gedaante van voor de jaarwisseling : onvoldoende groepsmentaliteit, te weinig zichtbare vechtlust, gewijzigde posities en spelers zoals Baghdad die spelvertragend werken. Toen Bob Cousin met een schitterende goal de eerste en enige aanval van Beveren in de tweede helft meteen afrondde, had ik een reactie van de groep verwacht in de zin van : we zitten niet in de match, maar aan deze beauty van Bob trekken we ons op om de 3 punten in Beveren te houden. Maar niets daarvan en bijzonder jammer dat op zo’n moment de misschien wel meest ervaren speler van de ploeg, Erwin Lemmens, zeker éénmaal, maar wellicht tweemaal in de fout gaat.

Het begon nochtans allemaal zoals een perfect scenario zou voorschrijven. Kristof Snelders die op temperatuur na minder dan 3 minuten afwerkt. Beveren speelde dat eerste kwartier ook helemaal niet onaardig en uit niets kon worden afgeleid dat Dender zaterdagavond stokken in de Beverse wielen zou steken en afstevenen op een 9 op 9. De 1-1 werd aanvankelijk nog ervaren als een accident de parcours en toen de Denderse schutter even later een tweede gele kaart pakte binnen de 2 minuten, waren veel Beverse supporters overtuigd dat er voldoende tijd resteerde om het bezoekende varkentje te wassen. Maar de mannen van Vital Borkelmans hadden de schitterende reflex in huis om collectief de bereidheid op te brengen de miskleun van hun doelpuntenmaker recht te zetten en stonden nadien nog nauwelijks kansen toe.

Het vervolg is gekend : op de flits van Cousin na, slaagde Beveren er in de tweede helft geen enkele keer meer in om de bezoekende portier ernstig te bedreigen en was het zelfs Dender dat nog dichtbij de 2-4 kwam. Omdat Tienen met Michaël Lacroix in een glansrol ‘goed voor 3 assists en een applausvervanging) de Wase Wolven een lesje gaf en veel van de ons in de rangschikking omringende ploegen een aantal partijen tegoed hebben, wordt de druk voor zaterdag op de Bosuil alweer wat groter. Maar paniek is een slechte raadgever en daarom zette we opnieuw alles in op een eerste uitzege dit seizoen. Dat zal dan wel moeten gebeuren zonder de geschorsten Lemmens, Rentmeister en Abdullei, maar de kern is ruim genoeg om valabele invallers te kunnen selecteren.

PVW.