StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Herstel Jordy Cathoir verloopt volgens schema.

Spelers die in stilte en heel geduldig aan hun comeback werken, verdienen af en toe een schouderklopje voor moed en opoffering en zo ook Jordy Cathoir. Onze sympathieke meester van de lange bal, werkt onder het goedkeurend oog van Danny Stuer aan zijn revalidatie en dat loopt (alhoewel hij vooral moet fietsen) voorlopig naar wens en volgens plan. Jordy stapt nog altijd met behulp van krukken en heeft achteraan de kuit last van een zwelling, maar dat zou door middel van een soort priktherapie worden weggenomen waardoor ook de gevoeligheid in de betreffende voet zou terugkeren. In theorie zou Jordy misschien al beschikbaar zijn voor KSKB wanneer het eindronde moet spelen, maar het lijkt weinig waarschijnlijk dat de betrokken partijen ook maar het geringste risico zullen nemen om dit te forceren.

* Morgen duimen voor drawdag.

Woensdag is KSKB vrij en dat komt wellicht niet slecht uit voor het trainersduo Penneman-De Wilde om nog eens een grondige analyse te maken van wat er zaterdagavond allemaal fout is gelopen. Een aantal concurrenten van Beveren in de strijd voor het behoud, komen morgen wel in actie en nemen het zelfs op tegen mekaar. Zo ontvangt Ronse de Waalse collega’s uit Boussu Dour en neemt Tienen het voor eigen publiek op tegen Turnhout. Als je het als ploeg zelf laat afweten, is men genoodzaakt een blik te werpen naar de buren en wordt het morgen dus hopen op 2 draws in de geciteerde duels. Opgemerkt dient dat bij het klassement van Boussu Dour de bedenking past dat de Walen slechts 19 matchen hebben gespeeld. Als het drukke inhaalprogramma hun geen parten speelt, zou de rangschikking van de club uit de Borinage er over enkele weken een stuk vrolijker kunnen uitzien.

* Geweldige man die Steve !

Af en toe mag een sprokkel al eens los staan van ons eigen ploegske, als hij maar leuk is en die omschrijving geldt zeker voor deze sprokkel. Dat trainers bij een achterstand of zeer slecht presteren van hun elftal, uitpakken met een donderpreek aan de rust van een wedstrijd, is wekelijkse kost. Soms kan die wel heel origineel zijn en dat was zaterdagavond het geval in de Twentse kleedkamer aan de rust van de match Vitesse-Twente. Het FC Twente van o.a. Bryan Ruiz en Theo Jansen (beiden met een verleden in de Jupiler Pro League), is DE revelatie van de Nederlandse eredivisie en heeft met amper 3 punten achterstand op PSV in de rangschikking, nog alle kansen op de kampioenstitel. Coach van Twente is de flamboyante Steve McClaren (ex-bondscoach van Engeland) en die zag zijn ploeg zaterdagavond in het Arnhemse Gelredome zo verschrikkelijk knoeien in de eerste helft dat hij (ondanks de 0-0 tussenstand) tegen zijn spelers aan de pauze uitpakte met de volgende opmerking : “ik hoop dat Vitesse scoort, want dan zullen jullie misschien eindelijk wakker worden”. Is dat nog eens Britse humor om van te smullen. Klasse Steve, is eens wat anders dan die klassieke scheldtirades.

* Wordt Guus Hiddink trainer van Copa tijdens het WK in Zuid-Afrika ?

Guus Hiddink en de eindrondes van een WK, het is een supercombinatie. Nu Rusland zich op de valreep niet kon plaatsen voor Zuid-Afrika en het contract van de Nederlander met de Russische voetbalbond afloopt, wordt langs alle kanten aan de mouw van de succesvolle Nederlander getrokken om de sportieve leiding tijdens het WK op zijn sterke schouders te nemen. Zo staan onder meer Zuid-Korea, Nigeria en Ivoorkust in de rij om deze begeerde succescoach in te lijven. Moet plezant zijn voor je bankrekening om zoveel belangstelling te genieten. En zou Dick Advocaat dan Hiddink opvolgen als bondscoach van Rusland ? Het is onwaarschijnlijk, maar René Van der Gijp die zich onomwonden vragen stelt over de omvang van het fortuin van Dick, maakte er op RTL7 de volgende bedenking bij : als de postbode de loonbrief van Dick brengt en op datzelfde moment Dicks hond per ongeluk onder de klep van de brievenbus voorbij huppelt, dan heeft dat beest een hersenschudding die het nooit meer te boven komt.

PVW