StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

antwerp beveren
VOORBESCHOUWING
ANTWERP – BEVEREN.


Matchwinnaar van vorig seizoen kan niet beslissend zijn.

Ruim een jaar geleden stond Jeffrey Rentmeister mee aan de basis van een kleine stunt door de winninggoal op de Bosuil voor zijn rekening te nemen. De 0-1 kwam er ook door toedoen van een uitstekende Rubin Dantschotter, want zelf al heeft de Great Old de voorbije jaren wat aan kwaliteit ingeboet (en we weten in Beveren inmiddels hoe dat aanvoelt), op de Bosuil komen winnen is nog altijd geen evidentie en is enkel mogelijk wanneer de bezoekende doelman een hoofdrol is toebedeeld of Den Antwarep een dagje kent waarin de ballen het doelkader verkiezen boven de netten. Vast staat dat Rentmeister zich zaterdag niet onsterfelijk kan maken voor de Beverse supporters, want hij zit een gele schorsingsdag uit, evenals Erwin Lemmens en samen vertoeven ze in het gezelschap van Abdullei die van zijn tweede bromdag “geniet”.

Antwerp is bezig aan een seizoen waarin het telkens onvoorspelbaar aan de aftrap van een wedstrijd verschijnt. Het ene weekend mag de ploeg zich meten met de beste, de volgende match blijft daar weinig van over. Die wisselvalligheid werd Ratko Svilar in november te veel en hij bedankte zelf. Sinds Colin Andrews het sportieve roer heeft overgenomen, blijft de Great Old uitstekende met mindere prestaties afwisselen. Maar ondanks dit kwakkelseizoen, hebben de Rood-Witten toch al 30 punten gesprokkeld en ook hun klassement oogt met een tiende plaats wat bedrieglijk, want met een schamele drie puntjes meer stonden ze naast Brussels op een perspectiefvolle zesde positie.

Het wordt dus zaterdagavond allesbehalve een gezondheidswandeling in Deurne, want Antwerp vocht in de loop van dit seizoen al enkele keren schitterend terug na een achterstand. Afgelopen weekend nog zorgde Kevin Baert met een Cousin-trap in Ronse voor een belangrijk puntje, maar ongetwijfeld herinneren de Beverse supporters zich de voor hun onverwachtse en onmogelijk gewaande comeback van Rood-Wit in de heenwedstrijd. Beveren speelde toen zijn beste thuismatch qua voetbal tot nu toe en liep via goals van Jacobs en Ceesay binnen het halfuur tot 2-0 uit, maar deze riante uitgangspositie werd in de slotfase tegen een tot 10 man herleidt Antwerp, onbegrijpelijk uit handen gegeven. Het was de debuutwedstrijd van Ernest Asante die indruk maakte, maar omwille van uiteenlopende omstandigheden daarna nooit meer het niveau van zijn openingsmatch haalde. Trouwens, de gastheren van zaterdag zijn nu al vijf opeenvolgende partijen ongeslagen (hun match van deze avond in Wetteren niet meegerekend).

Bij Beveren is het weer eens bang/benieuwd afwachten naar het effect van de mokerslag die Dender afgelopen weekend uitdeelde. Vier prima wedstrijden na de winterstop kregen in Waasland slechts een verlengstuk van 45 minuten, maar tegen Dender liep het (ondanks het enorme voordeel tweemaal op voorsprong te kunnen klimmen) +- 75 minuten fout. Alhoewel vaak de laatste resultaten het meest bepalend zijn om een oordeel te vormen, wil ik toch teruggrijpen naar de vier hoopgevende wedstrijden na de winterstop. Toen bewees Beveren voldoende kwaliteit in huis te hebben om de supportersharten te verwennen en punten (weliswaar nog onvoldoende volgens het geleverde spel) te pakken. Aan die matchen moeten we ons optrekken om rotsvast te geloven in deze reddingsoperatie. Het kan, het moet en het zal lukken ! Komaan Beveren !

Patrick Van Wesemael.