StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal WELKOM LIERSE.

Stunten is een must, maar is het dan nog wel een must ?

Een doordenkertje om mee te beginnen, maar denken doen de Beverse spelers vrijdagavond best niet te veel. Er gewoon vanaf de eerste minuut vol voor gaan en +- 90 minuten later hopelijk een positieve balans mogen opmaken : dat is de op het eerste zicht vrij gemakkelijke opdracht die onze jongens vrijdagavond opgedragen krijgen, maar ze tot een goed einde brengen zal bloed, zweet en misschien ook tranen kosten.

Door het overvloedig morsen met punten en de cruciale fase waarin de Exqi League zich ondertussen bevindt, is KSK Beveren genoodzaakt tegen titelkandidaat Lierse alles op alles te zetten voor het bijschrijven van een driepunter. Nu zal David Penneman met de komst van titelfavoriet Lierse wel geen wondermiddel moeten opdissen om zijn mannen te motiveren, want er zijn heel wat goeie redenen op te sommen om overmorgen een Beveren aan de aftrap te verwachten met een gretigheid die elke andere leeuw zou doen blozen bij het oppeuzelen van zijn prooi. Vooreerst zit KSKB in een periode van versmachtende puntennood en kan, hoe knap het ook vooraf zou zijn, niemand nog tevreden zijn met een puntendeling. Daarenboven heeft KSK Beveren met Lierse nog een ferme rekening te vereffenen, want de 6-0 pandoering uit de heenronde zal bij de spelers hopelijk een belletje doen rinkelen. En zo’n vrijdagavondwedstrijd rechtstreeks op de buis via Exqi Sport, het is een ideale gelegenheid voor de Beverse spelers om zich na zoveel negatieve publiciteit van de voorbije maanden, eens van hun beste zijde te tonen aan voetbalminnend Vlaanderen.

Anderzijds bewijst de tegenstander van vrijdagavond Lierse, hoe betrekkelijk alles moet worden ingeschat. Het begon aan de competitie als meest uitgesproken titelkandidaat en heeft na 24 speeldagen nog alle kansen om aan dat hoge verwachtingspatroon te beantwoorden, maar de clubleiding vond het toch nodig om de sympathieke Herman Helleputte netjes weg te promoveren en de al even sympathieke ex-bondscoach Aimé Antheunis de sportieve touwtjes over te dragen. Trouwens, een blik op de rangschikking in tweede klasse maakt duidelijk dat deze reeks een ongemeen boeiende ontknoping te wachten staat, want nr. 4 Bergen was mits winst afgelopen weekend tegen Doornik tot op één puntje genaderd van KVSK United. Nu zijn de Noord-Limburgers de fiere lijstaanvoerders met 46 punten, gevolgd door de gasten van vrijdagavond die op hun beurt op de hielen worden gezeten door KAS Eupen. Met dit klassement in het achterhoofd, mag het klaar wezen dat de Pallieters naar de Freethiel zullen afzakken met maar één bedoeling : de volle pot pakken om minstens het éénpuntskloofje te behouden en liefst zelfs om te zetten naar een kleine voorsprong.

Kortom, de wederzijdse belangen/inzet zijn zo groot, dat dit haast zeker een garantie op vuurwerk moet betekenen. Beveren weet zich alvast gesterkt, ondanks de 0 op 9 van de voorbije 3 matchen, door de wetenschap dat na de winterstop Eupen, Oostende en KVSK United kostbare punten lieten liggen op de Freethiel en wellicht is dat ook Lierse niet ontgaan.

In de marge van deze voorbeschouwing nog meegeven dat de gemeente Beveren bij monde van burgemeester Marc Van De Vijver liet weten te laten onderzoeken welke de slaagkansen zijn van een mogelijke fusie met Waasland, maar volgens mij lijkt een grondig bodemonderzoek op en rond de Freethiel dringender aangewezen, want nadat eerder Johan Boskamp om medische redenen werd bedankt, is ook assistent-coach Patrick De Wilde gisteren om dezelfde oorzaak opgestapt, althans zo lezen we vandaag in de kranten. Zouden schadelijke invloeden van de kerncentrale dan toch een nadelige rol spelen ?

Patrick Van Wesemael.