StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

*Beloften krijgen wederom weekendje vrijaf.

De wedstrijd van de beloften die deze avond op het programma stond, is opnieuw afgelast. Dit bericht bereikte ons enigszins verrassend, want deze middag was het best een aangenaam weertje in vergelijking met deze nacht. Door de afgelasting van deze avond in Lierse, ziet trainer Gino Daman voor de derde opeenvolgende keer een wedstrijd van zijn ploeg op verplaatsing, uitgesteld worden. Toch laat ik de korte voorbeschouwing die ik hieronder had gemaakt, gewoon staan zodat jullie zich een beter beeld kunnen vormen hoe de wedstrijd moest worden gekaderd, maar ga vooral niet op zoek straks naar het resultaat van de match.

* Beloften nemen het voorspel voor hun rekening.

Vrijdagavond zal de Freethiel hopelijk nog eens gezellig druk worden, want de komst van Lierse is in het verleden altijd een garantie geweest voor goed gevulde tribunes. Vanavond echter trekt Gino Daman met zijn beloften naar het Lisp voor alweer een topper. Met Lierse-Beveren ontvangt nummer 3 uit de rangschikking Lierse, de koploper en die komt uit Beveren. Het resultaat van de wedstrijd hopen wij vanavond nog online te kunnen zetten, het verslagje is wellicht voor vrijdag.

* Mooi gebaar van Abdullei.

Van onze zwarte parel Amodou Abdullei die met een Duitse is gehuwd, wordt de komende weken verwacht dat hij een belangrijke bijdrage zal leveren in de behoudsstrijd van KSKB. Op Waasland zagen we een iets minder fraai kantje van de Nigeriaan toen hij zich revancheerde op een thuisspeler en met rood vervroegd onder de douche werd gestuurd. Toch is Amodou iemand met het hart op de juiste plaats, want toen hij onlangs terugkeerde van enkele dagen Duitsland, had hij voor Heinz Schönberger een leuke verrassing in petto. Heinz traint wekelijks een paar keer apart met Abdullei om aan zijn techniek te schaven en uit dankbaarheid hiervoor had Amodou een pakje lekkere Duitse koffie bij voor zijn privé-trainer. Een fijn gebaar van onze Afrikaanse spits dat bijzonder op prijs werd gesteld door Heinz. Zo zie je maar, het zijn vaak de kleine dingen die het doen in het leven.

* Twee Beverse oud-spelers op weg naar de kwartfinales van de Champions League.

Dinsdag en woensdag werden de laatste heenwedstrijden van de 8ste finales in de CL afgewerkt en het is altijd prettig in dit stadium van het kampioenenbal nog oud-spelers van KSKB aan het werk te zien. Dinsdagavond was Yaya Touré van de partij met zijn Barcelona in Stuttgart en de Spaanse kampioen wist er een prima uitgangspositie voor de terugwedstrijd te verwerven (1-1). Stuttgart speelde nochtans een uitstekende eerste helft waarin het misschien wel meer verdiende dan de schamele 1-0 aan de rust. Bij de Duitsers ontbrak op de linkerflank Artur Boka met een schouderblessure. Gisterenavond stond Romaric in de ploeg bij Sevilla dat met 1-1 gelijkspeelde op het veld van CSK Moskou en hierdoor prima papieren kan voorleggen met het oog op de terugwedstrijd in Sevilla.

PVW