StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal NABESCHOUWING BEVEREN-LIERSE.

Waarom staan we onderaan ? Omdat er te weinig toppers in tweede zijn zeker. Zaterdagavond heeft KSK Beveren voor de vierde keer sinds de jaarwisseling bewezen dat het in rechtstreekse confrontaties zijn voet mag zetten naast te beter gerangschikte ploegen in de Exqi League. Het klinkt misschien wat overmoedig, maar Lierse was het grootste gedeelte van de wedstrijd geen partij voor Beveren. Alleen met een vrijschop midden de tweede helft en wat schermutselingen in de ultieme slotfase, konden de bezoekers Erwin Lemmens op zijn paraatheid testen, maar over de volle 90 minuten kwamen de Pallieters nauwelijks aan het creëren van kansen toe en was er op geen enkel moment bij Lierse sprake van het beoogde schokeffect die de trainerswissel Antheunis-Helleputte moest opleveren.

Het gretige Beveren van zaterdagavond was in weinig dingen te vergelijken met de ietwat makke ploeg van de wedstrijden tegen Waasland, Dender en Antwerp. Dit Beveren betwistte opnieuw elke meter van het speelveld, timmerde bij momenten mooie acties in mekaar en kreeg 2 unieke gelegenheden om de drie punten verdiend op de Freethiel te houden. In de eerste helft zag Kokot zijn inspanning gestuit door een onzeker gestarte doelman Kujovic en in het tweede bedrijf pareerde de Lierse-sluitpost een elfmetertrap van Jeffrey Rentmeister. Lierse was rijp voor de slacht en gaf nooit de indruk alles te zetten op winst en de nieuwe koppositie. Beveren was baas vanaf het begin tot het einde, maar was iets te lief voor zijn tegenstander ‘kan ook respect geweest zijn) en vergat de doodsteek uit te delen.

Toch weer knap van trainer Penneman dat hij na de zware afknappers tegen Waasland, Dender en Antwerp, zaterdagavond wederom een “ploeg” en geen 11 spelers tussen de lijnen stuurde. Een ploeg die aantoonde op voetballend vlak, zelfs voor Lierse, niet te moeten onderdoen. Een ploeg ook die zoals het er met het vorderen van het aantal speeldagen meer en meer naar uitziet, nog zeer moeilijk zal ontkomen aan het spelen van eindrondevoetbal en dat mag toch op zijn minst bijzonder merkwaardig worden genoemd voor wie KSKB bezig zag tegen Eupen, Oostende, KVSK United en Lierse. Opvallend blijft natuurlijk dat dit elftal er op verplaatsing niet in slaagt zijn wil zodanig op te dringen dat het een driepunter oplevert. Wetteren wordt zaterdag de laatste kans om de reddingsoperatie met kans op succes in te zetten. Zonder winst terugkeren uit het Marcel De Kerpelstadion is haast zeker goed voor nacompetitievoetbal, want enkel Turnhout blijft voorlopig min of meer in het vizier en laat ons hopen dat de Luikse winst van zondag tegen Brussels een losse flodder was. Kortom, de prestatie van KSK Beveren tegen Lierse was er eentje om zich aan op te trekken, maar ons klassement wordt met de speeldag benarder. Met nog 33 punten te verdienen (4 thuismatchen en 7 uitwedstrijden), is echter heel wat mogelijk, maar het is vooral die minder fraaie uitreputatie die mij zorgen baart. Toch zou het zomaar kunnen dat een zege in Wetteren voor een metamorfose zorgt en met de wetenschap in het achterhoofd dat de meeste van die 11 matchen tegen ploegen uit de rechterkolom zijn, moet dat sportief tot de mogelijkheden behoren, maar zoals uit de inleiding mag blijken, ploegen uit de linkerkolom liggen ons beter. Aan David Penneman om dit raadsel een passend antwoord te bieden.

Patrick Van Wesemael.