StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Eerstvolgende 2 Lazy Friday’s gaan niet door.

De voorbije weken werden via de website van KSK Beveren de data van de Lazy Friday’s gepubliceerd. Misschien hebben sommigen onder jullie deze genoteerd met de bedoeling op een vrijdagavond toch eens langs de Freethiel te passeren en gebruik te maken van dit mooi aanbod. Daarom is de volgende info interessant : de Lazy Friday van aanstaande vrijdag 5 maart en die van vrijdag 19 maart, gaan niet door. Komend weekend is er immers het jaarlijks steakweekend van de jeugd en op vrijdag 19 maart gaat er in het business complex van de nieuwe tribune een avond door met standup-comedians. Goed om weten is wel dat op vrijdag 30 april enkele mensen van onze supportersclub op eigen initiatief een Lazy Friday zullen bijwonen. Interesse ? Geef gerust een belletje naar Honoré De keersmaecker op het nummer 0473-38.42.35.

* Good old Bart Van den Eede bezorgt Eindhoven periodetitel.

Maandagavond heeft Bart Van den Eede met een doelpunt in de 89ste minuut zijn ploeg Eindhoven op het veld Van Veendam aan de derde periodetitel geholpen. Eindhoven, vorig seizoen nog op de rand van een faillissement, is dus weer springlevend en wordt getraind door Jan Poortvliet die in het verleden o.a. bij Eendracht Aalst aan de slag was. Het was trouwens diezelfde Poortvliet die Bart overtuigde om voor Eindhoven te kiezen. Van den Eede, tot voor een paar maanden op een dood spoor bij Dender, leek op weg naar de Freethiel, maar omwille van de verwikkelingen met Boskamp kon het zaakje niet worden afgehandeld. Bart Van den Eede en David Van Hoyweghen zijn een jaar geleden gestart met het initiatief om jeugdvoetbalkampen te organiseren en die blijken een groot succes te kennen. De tweede week van het Paasverlof zijn ze overigens de gast op de Freethiel voor een weekje. Gewaardeerde medewerkers aan deze voetbalstages zijn naast Bart en David o.a. Walter Engels (ex-jeugdcoördinator van KSK Beveren en momenteel in diezelfde functie aan de slag bij Waasland) en René Cool voor de doelmannen. Maar ook Barry Hulshoff, Johan Boskamp en gewezen Beverse verzorger Pierre Van den Broeck, werkten al mee aan dit project. Voorlopig is het de bedoeling om voetbalstages te organiseren tijdens de schoolvakanties, maar op termijn mikken Bart en David op de uitnodiging van clubs om gedurende het seizoen opleidingen te verzorgen. Trouwens, David Van Hoyweghen en zijn FCN zitten volop in de winning mood. Nieuwkerken won onder leiding van Reggi Van Acker zijn laatste vier competitiewedstrijden. Vast in de ploeg bij FCN en volgens David bijzonder sterk bezig, is de van Beveren overgekomen Lee-Roy De keersmaecker. Als buffer voor de defensie weet hij zich uitstekend te manifesteren en heeft hij een belangrijk aandeel in de recentelijk goeie prestaties van FCN.

* Guus Hiddink hoofdkandidaat bij Ivoorkust.

Een paar weken geleden meldde ik hier dat Guus Hiddink kandidaat-trainer was om Ivoorkust op het WK in Zuid-Afrika te coachen en de dag nadien tekende Guus prompt een overeenkomst voor Turkije. Maar omdat ook Hiddink gemerkt heeft dat het crisis is, wil hij wat graag dat bijbaantje met Ivoorkust hebben. Het zou vooral Didier Drogba zijn die sterk aandringt op de komst van Hiddink, want de Ivoriaanse goaltjesdief van Chelsea kent Guus natuurlijk nog uit de periode dat de Nederlander bij de Londense club werkte.

* Niemand wil de douche delen met Lukaku.

Voor een grappige afsluiter vond ik mijn inspiratie alweer bij de VOETBALTALKSHOW VAN rtl7 (Voetbal-Insite). Maandagavond had het panel bestaande uit René Van der Gijp, Johan Derksen en hans Kraay jr. zijn bedenkingen bij de exacte leeftijd van Romelu, maar waren ze het wel eens over de grote kwaliteiten van Roger’s zoon. René Van der Gijp die het Belgisch voetbal nog altijd op de voet volgt en steeds in is voor een goeie grap, merkte op dat naar verluidt geen enkele Anderlechtspeler nog met Romelu onder de douche wil uit angst om belachelijk gemaakt te worden.

PVW