StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal VOORBESCHOUWING
BEVEREN – BERGEN.


Bergense sluipschutters op komst.

Het leidt nog weinig twijfel dat de Exqi League een bijzonder boeiende ontknoping wacht, maar dat nu ook Bergen een ernstige kandidaat is om in het titeldebat een hoofdrol te vertolken, daar had ik persoonlijk geen rekening mee gehouden. Lierse, Eupen en nadien KVSK United, maar zou er ook een verhaal bestaan waarbij uiteindelijk de vierde hond met het spreekwoordelijke been gaat lopen ?

RAEC Mons is bezig aan een prima 2010. Het behaalde hierin 20 op 27 en daarbij zitten enkele verbluffende resultaten (2-1 winst tegen Eupen, 4-1 tegen Wetteren en Waasland, 0-5 in Leuven). Enkel het Doornik van Czernia kwam op 20 februari met 2-3 winne in het Charles Tondreaustadion. De ploeg in vorm dus met in zijn rangen 4 voormalige Beverse gezichten. Sluitpost Tristan Peersman is na de nodige omzwervingen in Griekenland en Nederland, goed bezig om zijn carrière in positieve zin te heroriënteren. En aanvaller Moussa Sanogo heeft met Bergen geen slechte keuze gemaakt om het altijd wat woelige Brussells te verlaten. David Grondin en Stephane Demets zijn gewaardeerde Ex-qi-spelers die de grenzen van hun mogelijkheden kennen. Voeg hieraan spelers zoals Tom Van Imschoot, Sankaré, Roussel, Oussalé, Matumona, Jarju en Bossakota toe en het is misschien toch geen toeval dat de Henegouwers mooi bovenaan meedraaien.

Voor KSK Beveren gaat het aftellen verder. Zaterdag werd in Wetteren een zeer kostbare overwinning geboekt die niet alleen omwille van de eraan verbonden drie punten een must was. De manier waarop mocht gezien worden : eerst van meetafaan ten aanval trekken en zelfs al heb je geen andere keuze, je moet het maar doen. En tweemaal nadat Wetteren de gelijkmaker had gescoord opnieuw naar een voorsprong op zoek gaan en er ook in lukken (weliswaar tegen tien spelers van Wetteren), het is en blijft knap rekening houdende met de sterke thuisreputatie van Standaard. Maar om voor een keertje te vergelijken met het tennis : een break heeft pas zin als je nadien het eigen opspel kan bevestigen en zo is het ook met Beveren. De Winst in het Marcel De Kerpelstadion wordt waardeloos indien zaterdag tegen Bergen de punten niet op de Freethiel blijven. Er werden de voorbije maanden te veel cadeautjes uitgedeeld om nieuw puntenverlies te kunnen afdoen met uitspraken zoals : tegen Mons moeten we de punten niet pakken enz. We kunnen immers alles gebruiken om ons doel te bereiken : geluk, geen geschorsten en geblesseerden en vooral een pak klassementspunten.

Patrick Van Wesemael.