StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal VOORBESCHOUWING
BOUSSU-Dour – KSK BEVEREN.


Stoer naar Boussu-Dour.

Onder het motto : wie bang is krijgt ook slaag, verplaatst de Geel-Blauwe karavaan zich woensdagavond naar de Borinage voor de inhaalwedstrijd van 13 januari. Een andere volkswijsheid uit de sportwereld drukt ons op het gekwetste Beverse supportershart dat men eerst moet zorgen zelf goed te presteren/winnen en pas dan een blik werpen naar de concurrentie. Aangezien wij echter te onregelmatig driepunters mogen optekenen, zijn we in een situatie aanbeland waarin we niet anders kunnen dan met een schuin oog naar boven te kijken en tot onze verbijstering vaststellen dat het vijf voor twaalf is om werk te maken van de opsmuk van onze rangschikking.

Met ontzettend veel respect voor de vrienden van Boussu-Dour Borinage, vroegen we ons in augustus af of de door de economische crisis zwaar getroffen streek van de Borinage wel behoefte had aan een bijkomende vertegenwoordiger in de Exqi League. De Walen waren via een slopende eindronde als verdiende winnaar gepromoveerd en moesten youngster en sterkhouder Teddy Chevalier naar Zulte-Waregem laten vertrekken. Boussu-Dour is wellicht de ploeg die het meest werd getroffen door de extreme weersomstandigheden van de voorbije winter en telt een viertal wedstrijden minder dan de meeste andere ploegen. In theorie zou het, wanneer het deze partijen naar zijn hand kan zetten, zijn puntentotaal kunnen opvoeren van 28 tot 40 en daarmee zou het zich in het klassement nestelen tussen Brussels en Oostende die respectievelijk 41 en 39 punten tellen. Dit rekensommetje alleen maar om aan te tonen dat we woensdag niet zomaar tegenover de eerste de beste promovendus staan en ons mogen verwachten aan een uiterst moeilijke wedstrijd. Boussu-Dour heeft zich trouwens niet in de war laten brengen door de wanhopig door mekaar gehaalde speelkalender, want ondanks een onvermijdelijk gebrek aan echt wedstrijdritme, ging het vorige week woensdag knap winnen in Turnhout en pakte het zondagnamiddag op de valreep de volle inzet tegen RS Waasland. Er zijn ploegen die met zo’n overvolle kalender sneller de alarmbel zouden luiden en in paniek raken.

In de heenwedstrijd dachten de mannen van toen nog Johan Boskamp snel even het Boussu-Dour-varkentje te wassen, maar dat zwijntje toonde weinig enthousiasme om, zonder zich vuil te maken in de roemruchte Freethielgrond, onder de douche te gaan. Beveren had de verdienste een 1-2 alsnog op te halen, maar Kristof Snelders liet na zichzelf tot man van de match te kronen door in blessuretijd een strafschop te missen waardoor hij in zijn eerste officiële competitiewedstrijd voor KSK Beveren op het nippertje een hattrick (weliswaar geen echte) liet ontglippen. Hopelijk kan Kristof woensdagavond revanche nemen voor die misser van toen, maar het moet gezegd, alhoewel de laatste weken net iets minder scherp, het zeker niet aan Kristof gelegen zal zijn als Beveren straks genoodzaakt wordt eindronde voor het behoud te spelen.
Woensdag krijgt voor mij de Exqi league alvast de voorkeur op de Champions League en laat ons hopen dat David Penneman en zijn boys de teleurstelling van zaterdag jl. in Boussu-Dour naar de vergeethoek kunnen voetballen, liefst met een klinkende, maar het mag ook met een zuinige overwinning, zijn.

Patrick Van Wesemael.