StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

De voorbije weken heb ik hier met de regelmaat van de klok de prestaties van een aantal ex-Beverenspelers, vaak Afrikaanse jongens, bewierookt. Als het goed is zeggen we het graag, maar als het niet goed is moeten we het eveneens durven schrijven. Zo kunnen we er niet omheen dat onze voormalige portier Barry Boubacar Copa momenteel in een behoorlijk diep dal zit. Waar hij vorig seizoen imponeerde en elke spits die voor hem opdook de stuipen op het lijf joeg, krijgt hij momenteel geen bal meer gestopt. Vooral zijn uittrappen lijken nergens op. Zowel tegen Charleroi als Kortrijk leidde zo’n slechte doeltrap tot een tegendoelpunt. De vorig seizoen tot beste Lokerse speler uitgeroepen Copa zit duidelijk verveeld met zijn vormcrisis. Enerzijds beweren kwade Lokerse supporterstongen dat hij al met het WK in Zuid-Afrika in het hoofd loopt, maar mij moet je eens uitleggen welk belang Copa kan hebben bij zijn huidige minder presteren. Hij zal zelfs goed moeten opletten om de status van titularis niet kwijt te geraken bij de Ivoriaanse Olifanten. Zou Copa slecht met grote druk kunnen omgaan ? Wie herinnert zich nog zijn ongelukkige wedstrijd met Beveren op Sint-Truiden. Het was de laatste match van het seizoen en Beverse winst op Staaien was, maar ik kan me vergissen, goed voor het behoud. Het werd een 3-2 nederlaag en omdat Lokeren toen Lierse een handje toestak door de pallieters een 1-4 in de schoot te werpen, was het verdict gevallen en tweede klasse een feit en dat hebben we geweten. Kwade Beverse tongen van toen beweerden dat Copa op dat moment al getekend had op Daknam. Zou het dan toch waar zijn dat de geschiedenis zich herhaalt ? Ach waarom moet er altijd iets gezocht worden wanneer iemand een mindere periode doormaakt. Voetballers zijn, net als U en ik, gewoon mensen en die maken gelukkig af en toe nog fouten. Laten we de mindere periode van Copa dus toeschrijven aan de nachtelijke huilpartijtjes van de enkele maanden jonge Nora. Met gewezen Beverenspits Ibou Sawaneh gaat het anderzijds voortreffelijk. De Kortrijkse aanvaller is in bloedvorm en mag met zijn club deelnemen aan play-off 1. Mooie gelegenheid om zich in de kijker te spelen en wie weet elders een verbeterd contract te versieren, want dat is vaak voor een club de vervelende schaduwzijde aan zo’n succescampagne.

* Elke maandagavond een lesje zeiken op televisie.

We gunnen het hem graag dat hij zo gezond als een visje in het water is, maar te oordelen aan de sier die Johan Boskamp iedere maandagavond maakt in het programma Studio één, heeft hij wel een wonderbaarlijke genezing doorgemaakt en is er, gelukkig voor hem uiteraard, nog weinig te merken van zijn blindheid en sputterende motor. Waar ik mij wel aan erger is dat iemand met een voorbeeldfunctie zoals Boskamp, niet de minste moeite doet om zijn taalgebruik enigszins te controleren. Als hij vijf woorden uitspreekt, zit zeiken er minstens driemaal tussen en dat lijkt mij niet echt een goeie zaak voor een druk bekeken programma op de nationale omroep. Het valt mij trouwens op hoeveel mensen niet eens de helft verstaan van wat Boskamp uitkraamt, maar desondanks toch in lachen uitbarsten. Het enige wat ze perfect begrijpen is, jullie raden het natuurlijk al, zeiken en als je dat taaltje voldoende onder de knie hebt, maak je kans om bij Studio 1 aan bod te komen. Dat laatste is uiteraard een grapje, want het programma van Frank Raes en Filip Joos mag er zijn en is een must voor de voetballiefhebber.

* Zondag brunchtime.

Zondagmiddag is er de brunch van de Supportersvereniging en dat belooft wederom een gezellige bedoening te worden. De organisatoren hadden in deze sportief barre tijden gehoopt op een honderdtal inschrijvingen, maar maandagavond stond de teller op 124. Knap werk jongens en de bal ligt nu in het kamp van de traiteur. Ter info voor wie heeft ingeschreven : om 10.30 uur is er voor iedereen een aperitiefje voorzien en van 11 tot 14 uur wordt er gewerkt aan de buikjes.

* Bart Selleslags naar het Rooi.

Maandagavond raakte bekend dat Bart Selleslags tot het einde van het seizoen als coach van Berchem aan de slag gaat. Bart die enkele weken geleden in Bornem na de 4-0 nederlaag bij Sint-Gillis-Waas werd bedankt voor bewezen diensten, moet nu proberen het roemruchte Berchem in bevordering te houden. De Rooi-bewoners verloren afgelopen weekend een belangrijk degradatieduel met 3-2 in Dilbeek en staan op een weinig benijdenswaardige dertiende plaats in de rangschikking met 25 punten uit 22 gespeelde matchen. Misschien niet meteen de meest verleidelijke job voor Bart, maar wel een uitdaging bij een club met een verleden. Veel succes Bart !

PVW