voetbal BELOFTEN LATEN THUIS STEEKJE VALLEN.

Maandagavond zijn de Beverse beloften er niet in geslaagd de volle inzet op de Freethiel te houden. Tegen Boussu-Dour dat in de rangschikking pas een bescheiden veertiende plaats bekleedt, kwamen de mannen van Gino Daman niet verder dan 1-1.

Omdat KVSK United afgelopen weekend Wetteren met 0-2 klopte, wisten onze jongens maandagavond wat er hun te doen stond om de leidersplaats te verdedigen. Zonder de geblesseerden Kalala en De Wilde en de vroeg uitgevallen Yannick Aerts, was een verdedigend Boussu-Dour alleszins geen dankbare tegenstander om het puntenverlies van vorig weekend in Bergen te compenseren. Beveren was beter, maar om iets te zien is het altijd handig een tegenstander te treffen die dezelfde principes deelt. Na 36 minuten spelen kreeg KSKB loon naar werken. Jasper Sulmon met de assist en Sidy Ceesay die zeer proper afwerkt.

Identiek spelbeeld na de rust. Een vinnig Beveren aan de ene kant en een stoer Boussu-Dour daar tegenover. Toch kwamen de bezoekers, weliswaar tegen alle verhoudingen in, na 62 minuten op gelijke hoogte. Beveren zette nog alles op alles, creëerde een viertal halve tot hele kansen en vond via Ceesay daarbij nog het doelkader op zijn weg, maar het bleef bij 1-1. Afwachten wat medeleider United deed en hopelijk kunnen onze jongens vrijdagavond wanneer zij thuis Brussels partij geven, opnieuw aanknopen met een overwinning.